Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

ArtInfinit te provoacă la citit!


Aug 16, 2019
Unul din preceptele maeștrilor conversaţiei şi negocierii sună aproximativ astfel: Captează atenţia şi stimulează oamenii să gândească , să simtă şi să acţioneze diferit. Brian Tracy, autorul cărţii „Secretele puterii de convingere”, aparută recent la Business Tech, a scris pentru cartea sa o motivatie programatică: „puterea de convingere este o abilitate extraordinară care poate fi exercitată asupra unei singure persoane sau a unui grup și poata fi aplicată atât în viața profesională, cât și în cea particulară. Indiferent că faci o prezentare de vânzare, participi la o negociere, îți motivezi echipa, vorbești la un eveniment, ții un discurs, esti trainer sau profesor ori îți trimiți copilul la culcare mai devreme, tehnicile de a capta atenția oamenilor și de a-i stimula să gândească diferit, să simtă diferit și să acționeze în consecință, sunt același."
Apr 21, 2019

Se știe că cu cât mai mult citești, cu atât mai mult îți lărgești orizonturile, modul de gândire se schimbă și devii mai înțelegător cu lumea care te înconjoară. De altfel, beneficiul major este cultura generală pe care o acumulezi în urma fiecării pagini lecturate. Într-un top, pe care ni-l propune chestiilivresti.blogspot.com, găsim 100 de cărți care, odată citite, îți vor schimba viziunea asupra lumii și, cel mai important, asupra ta.

Feb 15, 2019
Iată o carte care poartă toate regaliile posibile ale unei adevărate ediţii bibliophile.Ea a fost reeditată de mai multe ori pe parcursul a 1500 de ani. Cinste și onoare editurii Humanitas că a ştiut cum să o reediteze, cu o manieră către conservarea nu doar a virtuților, ci și în spiritul vremilor.
Feb 2, 2019
La editura Humanitas a apărit zilele acestea una din cele mai îmvăţătoare şi mai formatoare cărţi din repertoriul editorial universal, "Meditații la Psalmi" de C.S.Lewis. De la autor citire:” În această carte, scriu ca de la amator la amator, vorbind despre greutățile pe care le-am întâlnit sau despre iluminările de care am avut parte când am citit Psalmii, cu speranța că ea ar putea să-i intereseze ori chiar să-i ajute, uneori, pe alți cititori nepricepuți. Aceasta nu este o lucrare «apologetică». Nu voi căuta să-i conving pe necredincioși de adevărul creștinismului. Mă adresez celor care deja cred sau celor care sunt gata să-și «suspende necredința» pe parcursul lecturii. Un om nu poate să apere întruna adevărul; mai trebuie să aibă uneori vreme să se și hrănească din el.“
Jan 22, 2019

,,Omul care râde” – un roman excepţional scris de Victor Hugo pe care îl voi reciti neapărat.  Începutul romanului nu e prea promiţător, autorul crează mai multe fire de nataţiune aparent fără o legătură, însă pe parcurs ele se unesc şi captivează cititorul. Acţiunea se desfăşoară în Anglia secolului al XVIII-lea, printre nobili, oamenii de rând, dar şi o comunitate anume, Comprachicos. Acestă comunitate constituie un gen de popor multi-etnic care a trăit ca saltimbanci, braconieri, contrabandişti, si care a practicat mutilare copiilor pentru a crea animatori, clovni, nebuni.

Dec 4, 2018
Mariana Mihai este o cititoare înflăcărată și deține în colecția sa nenumărate cărți în variantă electronică. Motivul este simplu – cartea electronică este mai puțin costisitoare. Dar, spune ea, dacă ar avea bani, și-ar cumpăra  cu plăcere cărți tradiționale. Ce preferințe are tânăra în materie de lectură și cum crede ea că ar trebui să promovăm cititul, aflați din interviul de mai jos.
Oct 12, 2018
Tania Babii este o cititoare înflăcărată, iar aceasta o dovedește faptul că are mereu la ea o carte și citește în fiecare minută liberă pe care o are. Deține o colecție de cărți ”Micul Prinț”, în mai multe limbi, iar cei care o cunosc au ajuns să o asocieze cu acest personaj. Crede că, cei care citesc, trebuie să povestească celor din jur despre cartea lecturată, pentru a-i motiva și pe ei să citească cât mai mult. Ce preferințe mai are Tania Babii în materie de lectură, aflați în interviul de mai jos.
Dec 30, 2015
Tînăra poetă Diana Istrati a acceptat să ne vorbească despre cărțile din viața sa. A crescut cu “Singur pe lume” de Hector Malot, iar acum citește orice carte care îi provoacă interes.  Îi plac povestirile, romanele de dragoste și desigur, poezia, iar cărțile, cel mai des, le alege conform tematicii. Vine cu un îndemn pentru toți: “În toate, să avem  atitudine față de carte!”
Dec 11, 2015
Ludmila Catană adoră lectura. Citește de când se ține minte. Odată cu nașterea băiețelului său, Ludmila lecturează mai des cărți despre și pentru copii. Ce preferințe are în materie de lectură, aflați din interviul de mai jos.
Dec 9, 2015
Este tânăr și îndrăgostit de literatura fantasy. Preferă cărțile tradiționale și nu poate nicidecum înțelege persoanele care oferă întâietate cărții electronice. Când are câțiva bani puși de-oparte îi cheltuie, desigur, pe cărți.  Crede că cea mai bună cale este de a motiva oamenii spre lectură este  propriul exemplu. Toate acestea îl caracterizează pe Andrei Zapșa, pe care vă îndemn să îl cunoașteți din interviul de mai jos.
Dec 1, 2015
Fanii literaturii science fiction sunt cele mai fidele persoane, cel puţin din punct de vedere al lecturii. Acestora li se luminează chipul instant atunci când aduce cineva aminte de Avatar, Arrakis, Urzeala Tronurilor, jocurile video, dragoni sau despre un univers paralel. Aşadar, în cazul în care îţi doreşti să ştii despre ce se vorbeşte la masa rotundă a prieteniei Sci-Fi, ţi-am pregătit cinci serii de cărţi pe care trebuie să le citeşti.
Nov 24, 2015
Corina Moisei este îndrăgostită de lectură, căci citește de la vârsta de 5 ani. De atunci, nu a mai lăsat cartea din mână. Este studentă la Drept și  îi place la nebunie să cumpere cărți. Le cumpără zilnic, căci își face ”rezerve de iarnă”. Ce preferințe mai are tânăra bookaholică, vă îndemn să aflați din interviul de mai jos.
Oct 27, 2015
A activat  o perioadă  în calitate de bibliotecară, iar biblioteca i-a devenit a doua casă. Nu are o carte preferată, căci fiecare carte citită își lasă amprenta asupra ei. Recunoaște utilitatea cărților electronice, dar cartea tradițională are prioritate. Este vorba despre Maria Chiper. Vă las s-o cunoașteți!
Oct 19, 2015

Eu Nata este pasionată de cărți de când a învățat literele alfabetului, lectura pentru ea fiind un mod de viață. Cumpără cărți de fiecare dată când are ocazia, căci preferă cartea tradițională și visează la o bibliotecă proprie mare. Citiți în interviul de mai jos despre Eu Nata – cititoarea înflăcărată!

Oct 16, 2015
Monica Toderici adoră lectura. Îi plac cărțile în format tradițional, dar acceptă să citească și în varianta electronică. Consideră că fiecare om trebuie să citească cât mai mult sau, măcar  1 oră pe zi să o dedice cărților. Ce preferințe mai are Monica în materie de lectură, aflați din interviul de mai jos.
Sep 26, 2015

În 1912, la împlinirea a 100 de ani de la răpirea Basarabiei de către Imperiul Rus, Nicolaie Iorga a scris o carte deosebită, în care spritul ştiinţific magistral al său s-a îngemănat cu dragostea de neam şi cu nostalgia întregului românesc. Cartea devenise atunci ca un veritabil manifest al românismului - carte de căpătâi pentru patrioţii basarabeni şi cei din Regat. Acum, iată, s-au implinit 100 de ani de la scrierea și publicarea acestei cărţi a lui Iorga, cu titlul ei plin de dragoste, “Basarabia noastră”, duioşie de care Basarabia are nevoie şi astăzi. Cu acest prilej, editura Humanitas a scos recent, o ediţie facsimil a celei din 1912.

 

Pagina  1  de  8

 

Partenerii nostri: