Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Arta Contemporană


Aug 28, 2019

Publicaţia Bored Panda a realizat un top al celor mai frumoase scări din lume, în funcţie de voturile cititorilor. Din 18 scări prezentate pentru concurs, pe primul loc s-a situat o construcţie din România. Cea mai frumoasă scară din lume este scara Rakoczi din Tărgu Mureş. Construcţia a primit de la cititorii publicaţiei 120 de puncte, iar fotografia care i-a impresionat aşa de mult este realizată de Dragoş Gurăroşie. Pe locul al doilea sunt scările bibliotecii Aqua Alta din Veneţia, considerată cea mai frumoasă bibliotecă din lume, care au primit însă doar 8 puncte din partea cititorilor.

Jul 5, 2019

Petru Cucu a învățat tot ce știe de la tatăl lui, iar uneori regretă că nu a prins mai multe, pentru că, știe el, meseria se fură, nu se învață, iar cu „pielea trebuie să simți cum să te comporți”. „Am luat odată o bucată de piele și niște butoane de la tata, special pentru piciorușele de geantă”, povesteşte Petru Cucu. „Îmi plăcea muzica rock și mi-am făcut din toate butoanele o brățară. Tata nu a fost mulțumit că le-am consumat pe toate, dar aceea a fost prima mea lucrare în piele făcută de unul singur”.

May 22, 2019
Acum avem posibilitatea de a explora gustul lumii fără a părăsi casa în care stăm. Cum? Foarte simplu! Un artist celebru din Noua Zeelandă - Henry Hargreaves, a realizat recent un nou proiect.  El a creat hărțile lumii ”comestibile”, alegând pentru fiecare țară alimentul cu care aceasta este asociată. Autorul a lucrat la crearea acestor hărți împreună cu stilistul Caitlin Levin.
Mar 4, 2019

Sculptorul și fotograful  francez  Alain Laboile are șase copii . Acesta a decis să spună tuturor despre cum trăiește familia sa, dar a făcut-o într-un mod cu totul inedit – cu ajutorul fotografiilor. Laboile a descoperit lumea fotografiei în anul 2007 și a decis că acesta este mijlocul perfect de relatare a poveștii familiei sale.

Feb 28, 2019

Răbdare, talent, multe scobitori, lipici, voinţă şi dedicare. Cam asta ar fi reţeta pentru a realiza o asemenea capodoperă ca cele din imagini. Un american a creat una dintre cele mai frumoase construcţii din scobitori, însă i-au trebuit mai bine de 37 de ani pentru a o duce la bun sfârşit.

Nov 28, 2018
ArtInfinit.md vă prezintă o idee inedită: crearea decorațiunilor de Crăciun din  reviste vechi și forme din oțel inoxidabil pentru prăjituri (pot fi utilizate și formele din masă plastică). Așadar, tot ce trebuie să faceți este să pregătiți foile din revistă în așa fel încât să vă fie simplu să lucrați cu ele, să aveți la îndemână foarfecă, clei PVA, scobitori sau pensulă pentru clei și câteva șervețele uscate și umede ca să țineți locul de muncă și mâinile curate. De asemenea, înarmați-vă cu multă răbdare!
Nov 18, 2015

Ușa nu este doar un instrument de decor sau un material de construcție oarecare, ci un element care poartă în sine semnificații culturale ce fac înconjurul lumii. O ușă este deoportivă o intrare și o ieșire, indiferent că vorbim despre o ușă deschisă către cunoașterea propriei conștiințe, cunoașterea celor din jur sau a unor ținuturi care-ți sunt străine și pe care încerci să ți le apropii. De-a lungul istoriei, ușa a a fost asociată cu drumul inițiatic al fiecăruia, care are ca deznodământ depășirea pragului și regăsirea de sine, a mulțumirii și a fericirii pe care până atunci nu le observaseși.

Oct 29, 2015

În toate tradiţiile spirituale scara simbolizează ascensiunea, progresul, perfecţionarea. Scara apare deopotrivă în mitologii, dar şi în marile religii, devenind în timp şi motiv literar sau artistic. “Scara este simbolul progresiei către ştiinţă, al ascensiunii către cunoaştere şi transfigurare.

Oct 4, 2015
Arhitectura neconvenţională, chiar ciudată, a atras atenţia întotdeauna, iar cei care au dat dovadă de imaginaţie s-au bucurat mereu de libertate pentru a crea. Doi mari artişti cunoscuţi pentru acest tip de construcţii sunt, bineînţeles, Friedensreich Hundertwasser şi Antonio Gaudi. În ultimi ani, mulţi artişti – pentru că au depăşit de mult rolul de arhitecţi – au creat nenumărate construcţii, inspiraţi de tot ceea ce îi înconjoară. Aşadar, am pregătit mai jos un top aleatoriu cu cel mai nonconformiste case din lume.
Sep 29, 2015

Un fost pictor chinez și cunoscător de arte marțiale a realizat niște fotografii demne de filmele SF. Li Wei este un artist contemporan care locuiește în Beijing, China. Lucrările sale sunt un amestec de acrobații și fotografie, care creează iluzia unor situații periculoase.  Artistul susține că niciuna dintre fotografiile sale nu este retușată în Photoshop, pentru că nu e nevoie. Trucurile sale se bazează pe o întreagă recuzită, formată din oglinzi, sfori, schele și acrobație.

Sep 19, 2015

Emile Gallé  este designer francez, reprezentant al Art Nouveau şi reformator al picturii pe sticlă şi ceramică. După moartea tatălui său, în 1874, el a preluat conducerea  afacerii familiei şi a deschis propriul său atelier.

ncepând cu debutul său la Expoziția Mondială de la Paris, în 1878, Emile Gallé a devenit unul dintre cei mai importanţi promotori ai prelucrării sticlei, fiind şi unul dintre artiştii cei mai remarcabili ai secolului XIX, primind recunoaştere internaţională.  În ornamentele  utilizate de el domină motive de plante, flori, fructe și insecte.

Sep 1, 2015
Fotograful francez Léo Calliard și graficianul Alexis Persani au costumat capodoperele sculpturale din expoziția ”Agora greacă” de la Luvru în haine moderne. ”Aceste sculpturi reprezintă de cele mai multe ori zei sau persoane importante din timpuri îndepărtate. Pentru a fi iconice, sculptorul le-a creat goale, fără vreun element care să aparțină perioadei lor. Mi-am dat seama că ar fi fost interesant să le îmbrac. Bineînțeles, era ceva imposibil. Muzeul nici măcar nu mă lăsa să ating statuile”, a spus Calliard.
Aug 7, 2015

În perioada 31 iulie – 2 septembrie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, este deschisă expoziția ” Need Original Romanian Dreams + B - N”. Expoziția prezintă 50 lucrări de pictură, realizate de membrii Grupului artistic de la Bistriţa. "Grupul artistic de la Bistriţa" s-a format în anii '80 (1981). Este un grup deschis şi curpinde actualmente un număr de 44 de membri.

May 15, 2015
O artistă din Lituania are o ocupație inedită. Aceasta brodează pe obiecte metalice uzate. Obiectelor ruginite (găleți, tigăi, linguri, stropitori, fiare de călcat, tăișuri de hârlețe), Severija Incirauskaite-Kriauneviciene le oferă o nouă viață – mai frumoasă și mai colorată. Scopul artistei este de a promova, prin arta sa neobișnuită, creația ECO și elementele tradiționale ale culturii lituaniene.
Apr 24, 2015
Pe paginile vestitului caiet al lui Leonardo da Vinci, scris în secolul al XV-lea, pe lângă schiţe ale maşinilor zburătoare, paraşutelor, costumelor de scufundat şi alte dispozitive asemănătoare s-a numărat şi o idee curioasă a unui instrument muzical care părea să fie un hibrid între un clavecin şi un violoncel. Geniul italian numea acest instrument „viola organista”.
Apr 24, 2015
Tatuajul - această artă are o istorie foarte lungă, iar maeștri din prezent nu se opresc, și tot dezvoltă noi tehnici și feluri de cerneală. În continuare vei vedea lucrările celor mai tari artiști din domeniu.
 

Page  1  of  5

 

Partenerii nostri: