Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Bucătăria Tradiţională


Jan 27, 2019

Hrana este condiția vieții și sănătății omului. Ea a fost și va rămîne una din principalele griji și ocupații ale oamenilor pe întregul parcurs al timpului. Interdependența dintre alimentație și sănătate este una din cele mai vechi preocupări ale omenirii și este strîns legată de mediul natural și condițiile climaterice, de caracterul și nivelul de dezvoltare al economiei, de ocupațiile populației, de relațiile cu alte etnii.

Dec 28, 2018

Printre hotărârile pe care le-ai luat pentru Noul An se numără și cea de a mânca mai sănătos? Poți începe să respecți rezoluțiile lui 2015 încă din seara de Revelion, alegând mazăre sau pește pentru a prepara un meniu gustos și sănătos. Există o serie de alimente atât de bune, dar în același timp extrem de sănătoase, care te pot ajuta să pășești cu dreptul în noul an. Oricare ar fi planurile tale pentru viitor, nu uita să pui pe primul loc sănătatea și binele familiei tale. Uite ce alimente nu ar trebui să lipsească din frigiderul vostru în acest sfârșit de an.

Dec 2, 2015
În Postul Crăciunului, cei care vor să respecte tradițiile trebuie să renunțe nu numai la carne ci și la produsele lactate. Însă, foarte multe persoane se gândesc că dacă vor ține post, nu vor mai asigura necesarul de calciu organismului. De altfel, este cunoscută importanța calciului în organism, fiind unul din nutrienții de care ai nevoie pentru menținerea sănătății oaselor, a dinților și chiar a siluetei. Chiar dacă produsele lactate sunt cele mai populare surse de calciu, trebuie să știți că există și alte alimente, unele chiar mai bogate în acest mineral. ArtInfinit.md a făcut o listă cu 7 alimente ce pot fi consumate în Postul Crăciunului.
Nov 27, 2015

Hrana este condiția vieții și sănătății omului. Ea a fost și va rămîne una din principalele griji și ocupații ale oamenilor pe întregul parcurs al timpului. Interdependența dintre alimentație și sănătate este una din cele mai vechi preocupări ale omenirii și este strîns legată de mediul natural și condițiile climaterice, de caracterul și nivelul de dezvoltare al economiei, de ocupațiile populației, de relațiile cu alte etnii.

Aug 3, 2015

În fiecare gospodărie bucătăria este locul unde se pregătesc bucate, de aceea se cere respectarea unei curăţenii absolute, folosirea unui anumit mobilier şi a inventarului indispensabil pentru o bucătărie. Fiecare persoană care pregăteşte bucate trebuie să cunoască cîteva reguli, dar şi secrete în ce priveşte arta gătitului. Numai cunoaşterea acestora în detaliu, dar mai ales îmbinarea armonioasă a produselor alimentare vă vor da posibilitatea să pregătiţi bucate delicioase. E important ca felurile de mîncare să fie gustoase indiferent de ce conţinut au.

Jun 17, 2015
Scoateți sâmburii din cireșe. Tapetați cu unt o formă de tartă cu diametrul de 20 cm și pudrați cu zahărul brun. Așezați cireșele fără sâmburi în formă, apoi pregătiți aluatul. Bateți ouăle ca pentru omletă, adăugați frișca, laptele, vanilia, zahărul și făina. Amestecați bine până când omogenizați și turnați compoziția peste cireșe. Dați tava la cuptorul bine încins la 180 de grade și lăsați să se coacă timp de 45 minute, până este frumos rumenit pe margini. Mijlocul va fi încă gelatinos, dar pe măsură ce se va răci, se va întări. Se servește rece.
Apr 24, 2015
Ingredientele exotice, retetele inedite si aromele traditionale stau la baza preparatelor culinare specifice fiecarei bucatarii. Varietatea coplesitoare de feluri de mancare, de aluaturi si deserturi transforma totul intr-o experienta culinara delicioasa si de neuitat. Prea dulci sau prea condimentate, cu prea multa carne sau doar din legume, savurarea acestor delicii culinare este o adevarata distractie, de care se bucura nu doar turistul gurmand.
Mar 24, 2015

Bucataria moldoveneasca datoreaza diversitatea sa evenimentelor istorice, in urma carora tara s-a confruntat cu multe influente culinare ale popoarelor invecinate. Efectele influentei otomane se observa in prepararea combinata a carnii, in tendinta de a face bucate din carne de miel si chiar in folosirea unor nume identice a bucatelor cu cele din unele tari balcanice ce au fost sub jugulImperiului Otoman (ghiveci, musaca, ciorba).

Mar 18, 2015

La sigur nu o dată am fost înghimpaţi de această plantă şi am simţit pe pielea nostră usturături şi beşici. Eram supăraţi pe ea şi ne gândeam la ce bun creşte peste tot şi ne înghimă. Dar urzica, pentru că anume despre ea vorbim, este o plantă cu mai multe întrebuinţări medicinale şi culinare.

Acum e perioada când sunt la mare căutare urzicile. Ele sunt alimente şi în acelaşi timp medicament.

Mar 11, 2015
Cu seminţe sau cartofi, neagră sau albă, pâinea este un aliment care nu prea lipseşte de pe masa noastră. Iată câteva beneficii pe care le aduce sănătăţii noastre.
Feb 1, 2015

Fire activă și mereu implicată în diverse proiecte, jurnalista Nata Albot știe cum să ne surprindă de fiecare dată. Mai nou, aceasta pregătește o surpriză pentru toate gospodinile, și anume o carte cu rețete de bucate în totalitate creată de ea. Pentru că nu e atât de ușor precum pare, Nata muncește din greu la rețetele ce vor fi incluse în carte. Pe unele le gătește de mai multe ori ca să iasă perfecte.

Jan 30, 2015

Iarna, organismul are nevoie de mai multe vitamine si minerale pentru a infrunta cu brio frigul. Printre cele mai importante alimente pe care trebuie sa le consumati in sezonul rece se numara legumele, surse esentiale de vitamina C si alte minerale de care corpul are nevoie pentru a combate bolile si a se mentine sanatos. Legumele sunt importante si pentru echilibrarea nutrientilor primiti din meniurile consistente de iarna, care sunt compuse intr-o proportie mai mare din grasimi de origine animala.

Jan 24, 2015

Se spune că vara trebuie să mănânci fructe, însă există  și fructe care sunt recomandate pentru consum iarna. De fapt, nu există niciun motiv pentru a nu consuma fructe în sezonul rece , dimpotrivă: fructele potrivite pentru iarnă aduc un aport de nutrienți, antioxidanți, proteine, grăsimi și fibre. Iarna este recomandat să introduci o porție de fructe în alimentația zilnică pentru a-ți proteja sănătatea.

Jan 10, 2015

În fiecare gospodărie bucătăria este locul unde se pregătesc bucate, de aceea se cere respectarea unei curăţenii absolute, folosirea unui anumit mobilier şi a inventarului indispensabil pentru o bucătărie. Fiecare persoană care pregăteşte bucate trebuie să cunoască cîteva reguli, dar şi secrete în ce priveşte arta gătitului.

Jan 8, 2015
Suntem cu toții obișnuiți ca atunci cînd venim d ela cumpărături să punem la frigider aproape toate produsele alimentare pe care le-am achiziționat. Totuși, specialiștii ne atenționează că nu toate alimentele se țin în frigider, căci unele dintre ele își pierd proprietățile, iar altele absorb orice miros existent aici.
Dec 17, 2014
Iurie Pârcălab a plecat în Italia când avea 18 ani. Timp de 9 ani a avut mai multe job-uri în domeniul alimentației publice, iar acum și-a găsit locul care îl reprezintă cel mai bine – este bucătar-șef la unul dintre cele mai populare restaurante din Milano, Anche Bar.
 

Page  1  of  2

 

Partenerii nostri: