Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Bucătăria Tradiţională


Cum să alegem corect pâinea

Cu seminţe sau cartofi, neagră sau albă, pâinea este un aliment care nu prea lipseşte de pe masa noastră. Iată câteva beneficii pe care le aduce sănătăţii noastre.

Pâine cu cereale. Conţine mălai, mei, susan, in, orz şi ovăz şi este frământată încet, pentru a elibera gustul extraordinar al cerealelor moi şi aromate.

Se potriveşte cu salate mixte, dar şi cu brânză. Acest sortiment de pâine ajută la scăderea nivelului de colesterol şi este potrivit în orice regim alimentar echilibrat.

Pâine cu cartofi. Este gustoasă, însă dacă eşti cumva la cură, trebuie ocolită.

Amidonul conţinut în cartofi este un carbohidrat complex, a cărui digerare eliberează lent glucide care nu vor duce la o creştere abruptă a glicemiei.

Cartoful este o sursă de energie şi favorizează prelungirea senzaţiei de saţietate.

Pâine cu seminţe de in. Coca de pâine este îmbogăţită cu seminţe de in, atât de sănătoase pentru organism.

Acestea sunt bogate în Omega 3, care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardio- vascular.

Seminţele de in sunt considerate şi leac pentru o digestie dificilă şi au un conţinut nutritiv ridicat.

 

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed