Vinurile
Din timpurile Daciei antice dealurile Basarabiei se foloseau pentru cresterea vitei de vie precum Feteasca, Rara Neagra, Pasareasca, Plavay, etc.
Calitatea si puritatea vinurilor moldovenesti plaseaza producerea lor pe nivelele superioare ale standardului european si cu siguranta pe primul loc in spatiul Europei de Est. Multe vinuri moldovenesti au fost premiate cu medalii de aur la diferite expozitii internationale.
Azi, la ora 12.00, în Pivnițele de la Cricova, va avea loc evenimentul anual ”Târgul Vinului 2015” . Începutul lunii noiembrie este pentru mulți iubitori ai vinului tânăr un motiv de bucurie, pentru că marchează momentul de glorie al Primeur-ului de Cricova – vinul nou, din roada anului curent.
Pe data de 7 noiembrie, ora 12.00, în Pivnițele de la Cricova, va avea loc evenimentul anual ”Târgul Vinului 2015” . Începutul lunii noiembrie este pentru mulți iubitori ai vinului tânăr un motiv de bucurie, pentru că marchează momentul de glorie al Primeur-ului de Cricova – vinul nou, din roada anului curent.
Delicioşi şi consistenţi, strugurii întăresc sistemul imunitar, fiind consideraţi, pe bună dreptate “hrană vie”. Au un puternic efect tonic, vitaminizat, diuretic şi antitoxidant. Strugurii au fost utilizaţi încă din antichitate pentru efectele lor terapeutice.Strugurii conţin: apă 72%, zaharuri 16-22%, săruri minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu şi zinc), vitamine şi enocinamină (un colorant natural, conţinut de strugurii negri) care au efect tonic. 100 grame de struguri conţin pînă la 90 Kcal! Datorită conţinutului lor, strugurii sînt recomandaţi în cazul multor afecţiuni, printre care: anemie, artrită, arteroscleroză, hemoragie, intoxicaţie, tulburări digestive şi surmenaj.
Vinul este o băutură obţinută prin fermentarea sucului de struguri. Potrivit prevederilor „Legii viei şi vinului” din ţara noastră, vinul este băutura obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică a strugurilor sau a mustului din struguri proaspeţi. Vinul este nelipsit de pe masa de sărbătoare a moldovenilor. Vinurile se împart în funcţie de conţinutul de zahăr, exprimat în grame la litru, în seci, demiseci, de desert.