Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Bucătăria Tradiţională


Rețeta zilei: Tartă cu cireșe

Ingrediente:

700 gr cireșe, 500 ml frișcă, 150 ml lapte, 4 ouă mari, miezul de la 1/2 baton de vanilie, 150 gr zahăr, 1 lingură unt, 2 linguri zahăr brun.

Mod de preparare:

Scoateți sâmburii din cireșe. Tapetați cu unt o formă de tartă cu diametrul de 20 cm și pudrați cu zahărul brun. Așezați cireșele fără sâmburi în formă, apoi pregătiți aluatul. Bateți ouăle ca pentru omletă, adăugați frișca, laptele, vanilia, zahărul și făina. Amestecați bine până când omogenizați și turnați compoziția peste cireșe. Dați tava la cuptorul bine încins la 180 de grade și lăsați să se coacă timp de 45 minute, până este frumos rumenit pe margini. Mijlocul va fi încă gelatinos, dar pe măsură ce se va răci, se va întări. Se servește rece.

Poftă bună!

 

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed