Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Meșterilor Populari


Aliona Verdeș – tânăra îndrăgostită de croșetă

Tânăra meșteriță de 24 de ani, Aliona Verdeș, a început să croșeteze din anul 20011, când și-a dat seama că nici una dintre activitățile anterioare nu îi aducea satisfacția așteptată.

 Originară din Telenești, Aliona și-a făcut studiile la Colegiul Pedagogic, după care a urmat cursuri de cosmetologie, activând o perioadă în acest domeniu.

Pasiunea de a croșeta vine de la bunica sa, o iscusită meșteriță a satului. “Într-o zi, am văzut câteva imagini cu niște obiecte croșetate și mi-am zis că ar fi bine să încerc și eu, cu atât mai mult că bunica mea avea această îndeletnicire și în copilărie mă învățase să croșetez. De atunci nu mai las croșeta și andrelele din mână. Îmi place să creez lucruri cât mai neobișnuite”, spune Aliona.

În anul 2011, când i-a revenit această pasiune, a învățat a croșeta din nou, luând lecții de pe internet, iar primele lucrări au fost o căciuliță pentru fetița sa și o rochie. Acum, poate crea orice: îmbrăcăminte, flori, jucării, iar în această iarnă a croșetat o babă de zăpadă de 1 metru pentru grădinița din localitate.

Aliona crează și la comandă deși, după cum afirmă ea, mulți oameni nu prea dau bani pentru lucrările confecționate manual.

Îmi iubesc nespus de mult îndeletnicirea și chiar vreau să particip și la expoziții și târguri cu lucrările realizate de mine”, susține Aliona Verdeș.

 

Anna Casian-Musteață

Partenerii nostri: