Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Muzicienilor


Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova este o Asociație de creație, care se ocupă cu organizarea concertelor și festivalurilor.

Preşedintele Uniunii Muzicienilor  din  Moldova este Aurelian Dănilă, dr.habilitat, Maestru  in Artă, Coordonator la Academia de Ştiinţe  din  Moldova. Citește mai mult...

..................................................................................................................................

 

May 8, 2019

Pe data de 8 mai, interpretul Ştefan Petrache împlinește o venerabilă vîrstă. Artistul s-a născut în anul 1949, în satul Vânători, Nisporeni.
Avea 17 ani cînd a păşit pentru prima oară pe scena mare cu piesele „Am 20 de ani”, „Prieten drag”, „Nu mai plînge, baby”, precum şi cu unele şlagăre internaţionale. În prezent, interpretul duce un mod de viaţă mai retras.

Dec 29, 2015
Duetul de pianişti Anatolie Lapicus şi Iurie Mahovici reprezintă un colectiv cu însuşiri caracteristice doar lor: simţul ansamblului, rafinamentul interpretativ, virtuozitatea desăvîrşită, varietatea şi calitatea sunetului, ataşamentul personal faţă de lucrările interpretate. Duetul posedă un vast repertoriu format din muzică pentru două piane, pian la patru mâini, creaţii pentru duet de piane şi orchestra simfonică etc. Pianiştii se bucură de mare succes la spectatori, fiind actualmente unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate colective muzicale din Republica Moldova.
Dec 18, 2015
Capela Corală Academică Doina, prim dirijor și director artistic Ilona Stepan vă invită în ajun de Crăciun, la 23 decembrie 2015, la o seară de colinde românești. Vă așteaptă  un concert fascinant cu voie bună și urări de bine, muzică de suflet și de tradiție, în continuitatea și păstrarea teazaurului românesc. Vom aprinde focul ospitalității în căminul nostru și flacăra binevoinței în inimile dumneavoastră cu Suita de colinde pe versuri de R. Popovici-Paraschiv, M. Opincă, I. Cuzuioc, D. Enache semnată de compozitorul Marian Stârcea, un maestru al colindelor.
Dec 14, 2015
Jazz-ul, apărut în SUA la sfârșitul secolului XIX, de la apariția sa până în prezent, a cunoscut un traseu de dezvoltare plenară și intensă. De la formele folclorice simple, a devenit un fenomen muzical-cultural unic ce a evoluționat ulterior la un gen muzical complex. Astăzi ocupă un rol important în cultura muzicală universală, devenind deja un gen elitar, celebrat la nivel mondial la 30 aprilie, după ce, în noiembrie 2011, UNESCO a proclamat această dată - Ziua Internațională a Jazzului.
Dec 2, 2015
La data de 28 noiembrie, curent, la Anenii Noi a avut loc un concert festiv dedicat aniversării a 20 de ani de la fondarea Ansamblului raional de dansuri populare “Strămoşeasca”. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Palatului raional de Cultură, care a fost inaugurat în această zi, după reparațiile capitale efectuate de administrația locală.
Nov 22, 2015
Experienţa,  profesionalismul  şi   atitudinea  artistică  impecabilă sunt criteriile de referinţa  pentru   The electro-acoustic Band Nikorason’g, nume care aduce prin demersul acustic, culoarea şi prospeţimea sunetului, un plus de valoare  pe piaţa muzicii live. Vreme de zece ani  au susţinut o muzică valoroasă şi au oferit fanilor  spectacole memorabile  pe scene din ţară,  în spectacole private, concerte live, precum şi în diverse emisiuni TV, reuşind de fiecare data să creeze  o atmosferă unică şi să umple ringul de dans. Ei reprezintă garanţia muzicii de calitate şi a  show–lui  desăvârşit. 
Nov 20, 2015

Pe data de 7 decembrie, în incinta Sălii cu Orgă din Chișinău, interpretul Sandu Șura organizează un concert aniversar de muzică academică, folclor și jazz-manouche. Acesta va fi susținut de: Margareta CUCIUC la pian, Anatol VIȚU la violă, Slavic PALCĂ la acordeon, Ion CROITORU la contrabas, Andrei PROHNIȚCHI, Igor KOȘOLEAN și Andrei MOROZ la chitară, Sergiu PAVLOV, Veaceslav ȘTEFĂNEȚ, Vlad TOCAN și Cornel PANAINTE la vioară, Dorin BULDUMEA și Andrei VLADIMIR la clarinet, Vitalie ȚURCANU la saxofon, Ștefan NEGURĂ la nai și Veronica UNGUREANU voce.

Nov 14, 2015

Anatol Dumitraş s-a născut la 14 noiembrie 1955 în satul Larga, Briceni, Republica Moldova. Şi-a făcut studiile la Şcoala tehnica nr. 1 de la Cernăuți. După absolvirea şcolii decide să devină electrician. Astfel, urmează o şcoală profesională, apoi lucrează conform specializării în colhozul din localitatea sa de baştină, dar numai câteva luni. Astfel, interpretul abandonează cu uşurinţă prima meserie şi îmbrăţişează muzica.

Nov 3, 2015

La data de 31 octombrie 2015, Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare “JOC” a prezentat pe scena Palatului Național “Nicolae Sulac” un spectacol muzical-coregrafic aniversar dedicat împlinirii a 70 de ani de la fondare. În cadrul spectacolului au evoluat peste 60 de dansatori, acompaniaţi de orchestra ansamblului. Concertul a debutat cu faimosul dans „Moldoveneasca” - o perlă coregrafică, ce reprezintă particularităţile neamului nostru.

 

Sep 9, 2015

Ion Suruceanu s-a născut la 9 septembrie 1949, în satul Suruceni, municipiul Chişinău, Republica Moldova. În 1964 este admisla Colegiulde Cultură Fizică si Sport, pe care îl abandonează în favoarea Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”, unde studiază pianul şi fagotul. În 1968 este interpret de muzică uşoara în cadrul formaţiei „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. În 1986, artistul devine solist al Filarmonicii dela Chişinău, al orchestrei de muzică simfonică şi de estrada a Radioteleviziunii din Chişinău.

Sep 6, 2015

S-a născut la 6 septembrie, în anul 1952, în satul Cotihana, situat pe malul rîului Prut, raionul Cahul, Republica Moldova, într-o familie de ţărani. Tatăl Ioanei Căpraru cînta la fluier, fratele la acordeon iar un alt frate cunoaşte arta cîntatului „la solzi de peste”. Pe Ioana muzica a pasionat-o de mică, deja prin clasa a IV-a ştia ce-şi doreşte - să devină cîntăreaţă.

Aug 15, 2015

Mihai Munteanu s-a născut la 15 august 1943 în satul Criva, raionul Edineţ. A absolvit Institutul de Arte din Chişinău în anul 1971. Tenorul Mihai Munteanu a debutat la Opera Naţională în anul 1972. În anii 1977-1978 şi-a perfecţionat măiestria vocală la teatrul „La Scala” din Milano, Italia. În anii 1996-1997 Mihai Munteanu este director general la Teatrul Naţional de Operă şi Balet din oraşul Chişinău, şeful catedrei „Canto Academic” la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.

Jul 25, 2015

, apoi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Olga a debutat la operă, cu rolul principal în spectacolul „Iolanta”, alături de tatăl ei, Nicolae Busuioc. A făcut şi un masterat în Italia cu Mirela Freni.

Jul 24, 2015

din Chișinău, clasa de flaut si dirijat de orchestră. Naiul îl ia in mâini din îndemnul inimii. Decisivă pentru adevărata carieră artistică a fost întîlnirea sa cu Gheorghe Zamfir (Vilnius, 1971), care l-a indrumat și l-a binecuvîntat întru cucerirea inălțimilor muzicii românesti.

Jul 22, 2015

Geta Burlacu s-a născut la 22 iulie în anul 1974, în oraşul Bălţi, Republica Moldova. A început să cînte la vîrsta de şapte ani. A învăţat să cînte la vioară la şcoala de muzică din Bălţi. A absolvit clasa de vioară la Colegiul Muzical din Bălţi. În anul 1993 a intrat la Conservator, Catedra muzica uşoara şi jazz (Chişinău). Geta Burlacu este laureată şi premiantă a nenumăratelor festivaluri internaţionale de jazz, de muzică uşoara şi folclor.

Jul 7, 2015

Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filarmonicii de Stat din Moldova de binecunoscutul interpret Nicolae Sulac, dirijori fiind compozitorul şi violonistul Mircea Oţel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci. Chiar de la început formaţia a fost în căutarea identităţii sale, a stilului interpretativ, a unui repertoriu adecvat, fără a se impune plenar în circuitul vieţii muzicale.

 

Pagina  1  de  4

 

Partenerii nostri: