Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


2 concerte de excepție de Ziua lui Mozart, la Sala cu Orgă

Tradițional, la sfârșitul lui ianuarie, de Ziua lui Mozart, Sala cu Orgă din Chișinău se solidarizează cu întreaga comunitate muzicală mondială, aducând un omagiu geniului austriac, născut la 27 ianuarie, 1756, La Salzburg.

 

În acest an, ”mozartiana” de la Sala cu Orgă cuprinde 2 concerte – pe 27 și 29 ianuarie, ora 18:00, avându-l ca invitat special pe unul dintre cei mai reprezentativi flautiști italieni, Giuseppe Nova.

 

Astfel, pe 27 ianuarie, Orchestra Națională de Cameră, Corul Național de Cameră, reputatul flautist Italian Giuseppe Nova și soliștii vocali Ana Cernicova, Liliana Marin, Victor Novițchi, Alexei Digore, sub bagheta maestrului Cristian Florea vor prezenta Simfonia nr. 10, KV 74, Concertul în Re major de flaut, KV 314 și Misa Litaniae di venerabili altaris sacramento, KV125 - în premieră la Chișinău.

 

Cel de-al doilea concert, din 29 ianuarie, va fi susținut de Cvartetul Național de Coarde, condus de Cristian Florea și invitatul Sălii cu Orgă, flautistul Giuseppe Nova, vor prezenta, la fel, în premieră la Chișinău, integrala cvartetelor cu flaut compuse de marele compozitor. Biletele pot fi procurate la casa de bilete a Sălii cu Orgă, sau online – pe iticket.md.

 

La 225 de ani după moartea sa (5 decembrie 1791), Mozart continuă să domine lumea muzicii, fiind cel mai bine vândut compozitor al anului 2016. Performanța este datorată uriaşei colecţii de 200 de CD-uri lansate în 28 octombrie de casa Decca - "Mozart 225: The New Complete Edition", cu ocazia împlinirii a 225 de ani de la moartea autorului.1,25 milioane de discuri au fost vândute în doar 5 săptămâni.

 

Partenerii nostri: