Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Tineret


Sergiu Ursachi: „Dragostea pentru muzică vine din copilărie”

Vine de la Soroca. Are o voce deosebită şi multe planuri de viitor. Pasiune pentru muzică se trage din copilărie.  Are două piese cu care a reuşit să ne fascineze. Are şi o experienţă bună, mai ales că îşi face studiile în domeniul muzical. Pe lângă muzică, e pasionat de psihologie şi autodezvoltare, din acest motiv face şi un master la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”. Segiu Ursachi e un tânăr de la care poţi învăţa multe lucruri frumoase!

 

-          De unde vine dragostea pentru muzică?

-          Vine din copilărie, este ceva înnăscut. Bunica de pe linia mamei a cântat în corul bisericesc, la fel şi mama. Eu la rândul meu, tot am cântat într-un cor din Soroca.  Muzica pentru mine este o prioritate şi mă bucur că am reuşit cu timpul să fac ceva din dragostea pentru muzică.

 

-          Îţi doreşti o carieră în muzică sau rămâne a fi doar o pasiune?

-            Şi una şi alta. Eu şi cu muzica ne contopim foarte bine…Am  deja şi două piese la activ. La ambele am colaborat cu Andrei Sava – este primul compozitor pe care l-am cunoscut de când m-am stabilit în Chişinău.

 

- Mulţi interpreţi îşi iau un pseudonim, tu nu te-ai gândit la asta?

- M-am gândit, dar din moment ce este sonor şi numele şi prenumele, cred că e bine şi aşa. Vreau mai întâi să mă promovez, să progresez, să păşesc pe scenă. Lucrez la multe proiecte. E mai important să alegi un repertoriu bun. Trebuie ales cu atenţie repertoriu, pentru a te face remarcat.

 

- Ai menţionat că ai colaborat până la moment cu Andrei Sava, urmează şi piese ale altor compozitori?

-  Da, sunt mulţi compozitori buni, la mai devreme sau mai târziu voi mai apela. Niciodată nu mă dau în lături de la colaborări. De la fiecare acumulezi experienţă reieşind din invidualitatea lor.

 

- Cu cine dintre artiştii noştri ai dori un duet?

- M-am gândit şi la un  duet, dar nu ştiu încă cu cine anume. Mai întâi mă strădui să fac ceva pe urmă ve-ţi vedea.

 

- Cum e să fii tânăr interpret? Te încurajează colegii de breaslă?

Desigur sunt  şi alude şi critici, dar iau totul ca pe o experienţă. Nu iau critica ca pe ceva negativ sau ca pe motive care să-mi denatureze cumva aspiraţiile. Am şi eu o părere formată despre mine. Am şi studii în domeniu, care îmi dau stabilitate, adică sunt de acum format. Stabilitatea e o latură pe care trebuie să o posede fiecare dintre noi, indiferent că eşti artist de valoare sau începător.

 

- La ce lucrezi acum?

Se preconizează şi un videoclip pentru 2015, lucrez mult pentru promovare, am primit şi o ofertă peste hoarte. Când se va întâmpla, am să vă zic mai multe despre asta.  Am mai fost peste hotarele ţării cu un corul când eram la Soroca, şi vreau pe această cale să-i mulţumesc doamnei profesoare de dirijat coral Veronica Chiţan, care mereu m-a încurajat să merg mai departe.

 

- Te rugăm şi un mesaj pentru admiratorii tăi şi pentru portalul nostru.

- Le doresc să aibă în primul rând parte de sănătate. Să aibă parte de ispiraţie pentru tot ceea ce fac în viaţa cotidiană. Accesaţi artinfinit.md

Partenerii nostri: