Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Top 10 piețe de Crăciun din Europa. Viena (Austria) – Piata Rathausplatz

Incepand cu jumatatea lunii noiembrie si pana in ajunul Craciunului, in Viena sunt organizate diferite manifestari dedicate Nasterii Domnului Iisus Hristos. Aceasta Sarbatoare a Craciunului are in Viena o traditie de peste 700 de ani. De Craciun, orasul este pregatit sa-si intampine oaspetii cu atmosfera sa feerica – miile de beculete multicolore transforma marile piete ale orasului in adevarate bijuterii.

Una din cele mai fermecatoare si mai cunoscute piete de Craciun din Austria este Piata Centrala – piata din fata Primariei din Viena, piata numita “Piata Rathausplatz”, un loc care, in perioada pregatirilor pentru marea sarbatoare a Craciunului, pare a fi desprins din povesti. In fiecare an, cele peste 150 de standuri care sunt prezente in aceasta piata de Craciun, ofera cumparatorilor cadouri pentru toate gusturile. Parcul din jurul primariei este impodobit de sarbatoare – cabanele din lemn, frumos decorate cu multe ghirlande si beculete colorate, sunt pline cu diverse produse culinare, din care nu lipsesc preparatele traditionale: carnatii facuti la gratar, castanele prajite, snitelul vienez si dulciurile, foarte cautate de cei care sosesc in Piata Centrala din Viena. Atmosfera de basm este completata de uriasul brad din Piata Rathausplatz, care este impodobit de mii de luminite multicolore.

Viena are mai multe Piete de Craciun – in jur de 25 de astfel de Targuri dedicate Craciunului. Piata de Craciun din fata splendidului Palat Schönbrunn este la fel de incantatoare ca si Piata Centrala. Un alt loc deosebit de atragator pentru turisti este si Satul de Craciun din Piata Maria-Tereza din Viena, un loc ornat cu totul aparte, unde se gasesc multe podoabe pentru bradul de Craciun, precum si multe articole de artizanat si numeroase cadouri specifice Craciunului.

Viena, frumoasa capitala a Austriei, este renumita atat pentru arhitectura sa deosebita, cat si pentru Concertul de Anul Nou – cel mai renumit concert de muzica clasica din lume (este transmis in direct in fiecare an, in toata lumea),  in dimineata zilei de 1 Ianuarie, de Filarmonica din Viena. Viena este renumita in intreaga lume si datorita celebrilor compozitori: Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert si Johannes Brahms, care au lucrat in acest minunat oras. Tot aici a locuit si marele compozitor austriac Johann Strauss, cel care a compus peste 140 de valsuri, care i-au adus celebritatea.

Turistii care viziteaza celebra metropola europeana, Viena, au ocazia sa participe la concertele deosebite care au loc in Sala de Festivitati a Primariei in lunile noiembrie si decembrie, sau pot vizita splandidele palate vieneze: Palatul Schönbrunn (opulenta resedinta a celebrei Imparatese Sissi), Palatul Hofburg (cea mai splendida cladire dintre atractiile turistice vieneze, proiectat de catre cei mai mari arhitecti ai lumii, fosta resedinta oficiala a dinastiei de Habsburg si actuala resedinta oficiala de iarna a Presedintelui Austriei), Palatul Belvedere (adevarata capodopera a arhitecturii baroce austriece).

 

Sursa - artacunoasterii.ro

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed