Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Muzicounivers


Interpreta Irina Loghin vine la Chișinău!

Irina Loghin, interpretă de muzică populară din România, vine la mijlocul lunii septembrie, la Chișinău, pentru a susține un concert de excepție, cu genericul "O viață de cântec".

Evenimentul va avea loc la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, pe data de 17 septembrie, cu începere de la ora 19.00.

Sunt așteptați toți doritorii!

Irina Loghin (supranumită Regina muzicii populare, n. 19 februarie 1939, Gura Vitioarei, județul interbelic Prahova) este o renumită interpretă de folclor românesc. A fost pe rând solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr mare de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp și în străinătate.

În octombrie 1998 s-a înscris în Partidul România Mare (PRM).

În legislatura 2000-2004 a fost deputat iar în legislatura 2004-2008 a fost senator român, ales în județul Giurgiu, pe listele partidului PRM , unde a încercat să ajute artiștii români și bătrânii dar la al doilea mandat nu a mai dorit să candideze din cauza eșecurilor în acest plan.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistei Irina Loghin i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Irina Loghin la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În mai 2014, Irina Loghin a fost decorată cu Ordinul de Onoare de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

 

Anna Casian-Musteață,

ArtInfinit.md

 

 

 

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed