Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Vedete


Sep 24, 2019
Nina Crulicovschi s-a născut la 24 septembrie în anul 1951 în regiunea Kurgan, Rusia. Părinţii ei au fost deportaţi în Siberia. Abia la vîrsta de şapte ani Nina Crulicovschi revine cu tatăl său la Chişinău. Începe să înveţe treptat limba maternă, căci nu cunoştea la acea vîrstă decît rusa şi tătăreasca. Învaţă la şcoala muzicală din Slobozia, cîntă în ansamblul local muzică populară şi de estradă.
Aug 1, 2019

Olia Tira este pseudonimul interpretei, numele ei adevarat este – Olga Tira. Olia Tira s-a nascut la 1 august 1988 la Potsdam (Germania) in familia unui militar sovietiс. In copilarie Olia cu parintii sai s-a mutat in or. Cahul, Republica Moldova. A absolvit liceul teoretic „Dimitrie Cantemir” din Cahul. La virsta de 13 ani participa la concursul international „Faces of Friends” (Cahul), undе ia premiul 2, interpretind o piesa in duet сu Natalia Barbu. Peste o perioada de timp incepe sa colaboreze cu producatorul muzical Serghei Orlov.

Jul 11, 2019

Doina Sulac, interpreta de muzica populara, s-a nascut pe 11 iulie 1988, in Republica Moldova si este fiica celebrului si regretatului artist Nicolae Sulac. Doina Sulac a mostenit de la tatal ei vocea si, desi cind a fost mica si-ar fi dorit sa invete sa danseze, a urmat calea muzicii, la indemnul tatalui. Debutul Doinei Sulac pe scena s-a produs pe cind aceasta era doar de-o schioapa. Avea patru ani si, in cadrul unei seri de creatie a tatalui sau, a interpretat piesa Angelei Moldovanu...

May 8, 2019

Pe data de 8 mai, interpretul Ştefan Petrache împlinește o venerabilă vîrstă. Artistul s-a născut în anul 1949, în satul Vânători, Nisporeni.
Avea 17 ani cînd a păşit pentru prima oară pe scena mare cu piesele „Am 20 de ani”, „Prieten drag”, „Nu mai plînge, baby”, precum şi cu unele şlagăre internaţionale. În prezent, interpretul duce un mod de viaţă mai retras.

Sep 13, 2016
Margareta Ivanuș s-a născut la 13 septembrie 1949 în regiunea Habarovsk, Rusia. Bunica şi bunicul pe linie paternă au fost activişti ai mişcării muncitoreşti din România, bunicul ei, Constantin Ivanuş a fost unul dintre fondatorii Partidului Comunist din România, bunicii ei au stat mult prin temniţele Siguranţei.
Dec 16, 2015
Interpreta Cristina Scarlat a lansat noua sa melodie - „Pași prin frunze”.  Aceasta a fost compusă de Marian Stîrcea, iar textul este semnat de  Radmila Popovici-Paraschiv, aranjamentul muzical  îi aparține lui Valeriu Ciobanu, partiția solo la acordeon – soțului Sergiu Gîrlă, iar imaginile video au fost filmate de Andrei Salițin.
Dec 11, 2015
Natalia Gordienco s-a născut la  11 decembrie 1987, în Chişinău, Republica Moldova. Este cântăreaţă şi dansatoare din Republica Moldova, participantă la Eurovision 2006. În anul 2008, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova i-a fost conferit titlul de „Artistă Emerită a Republicii Moldova”.
Dec 8, 2015

Ștefan Hrușcă s-a născut la  8 decembrie 1957, în Ieud, Maramureș. Este un interpret român de muzică folk, cunoscut atât publicului din România, cât şi celui din republica Moldova, mai ales prin colindele pe care le interpretează. S-a îndrăgostit de frumuseţea muzicii încă din primii ani ai vieţii. Rosteşte colindul aşa cum doar mama sa ştia, înduioşând şi cele mai împietrite inimi. Primii paşi în lumea artistică i-a făcut cu "Flori de măr" în păr.

Dec 3, 2015

Aura s-a născut la 3 decembrie în anul 1971 la Chişinău. Şi-a făcut studiilela  Academiade Muzică, Teatru și Arte Plastice dela Chişinău, facultatea  „Dirijat coral”. A debutat în anul 1994 cu două piese difuzatela Radio Naţional, în cadrul emisiunii „Pop – paralele”. Primul album l-a lansat în 1997  – „M-ai încîntat, băiete”. În anul 2000 alansat albumul  „Cu dragostea ta”, iar în  2001 alansat albumul – „1001 de nopţi”, urmând apoi „Meniu pentru doi”.

Nov 14, 2015

Anatol Dumitraş s-a născut la 14 noiembrie 1955 în satul Larga, Briceni, Republica Moldova. Şi-a făcut studiile la Şcoala tehnica nr. 1 de la Cernăuți. După absolvirea şcolii decide să devină electrician. Astfel, urmează o şcoală profesională, apoi lucrează conform specializării în colhozul din localitatea sa de baştină, dar numai câteva luni. Astfel, interpretul abandonează cu uşurinţă prima meserie şi îmbrăţişează muzica.

Nov 11, 2015

Pavel Stratan s-a născut la 11 noiembrie 1970 în localitatea Nișcani, raionul Călărași, Republica Moldova. La doar 7 ani a cîntat pentru prima data la chitară pe scena de la şcoală. În anul 1983 a compus primele versuri. În anul 1996 are o prima experienţă scenică în calitate de scamator.

Oct 28, 2015

Pe data de 28 0ctombrie, interpreta de muzică uşoară Nelly Ciobanu, implineste vârsta de 41 de ani. Nelly Ciobanu s-a născut în anul 1974, în satul Cania din raionul Cantemir. Şi-a făcut studiile la Colegiul de Muzică din oraşul Tiraspol, Republica Moldova. Şi-a făcut debutul ei profesional  la concursul ”Steaua de dimineaţ[” („Morning Star”), în 1994, care s-a încheiat cu o victorie spectaculoasă pentru interpreta de 19 ani – i-a fost acordat premiul întâi şi admiraţia, nu numai a publicului spectator, dar şi a profesioniştilor.

Oct 2, 2015

Veronica Grigoraș (Grigorașenco) s-a născut la data de 2 octombrie 1962, în satul Ciuciulea, raionul Glodeni. A studiat arta actorului la Școala teatrală "B.Sciukin" din Moscova (1980-1983) și la Institutul de Arte "G. Muzicescu" din Chișinău (1990-1992), specializarea actriță de teatru și film.

Sep 13, 2015
Margareta Ivanuș s-a născut la 13 septembrie 1949 în regiunea Habarovsk, Rusia. Bunica şi bunicul pe linie paternă au fost activişti ai mişcării muncitoreşti din România, bunicul ei, Constantin Ivanuş a fost unul dintre fondatorii Partidului Comunist din România, bunicii ei au stat mult prin temniţele Siguranţei.
Sep 9, 2015

Ion Suruceanu s-a născut la 9 septembrie 1949, în satul Suruceni, municipiul Chişinău, Republica Moldova. În 1964 este admisla Colegiulde Cultură Fizică si Sport, pe care îl abandonează în favoarea Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”, unde studiază pianul şi fagotul. În 1968 este interpret de muzică uşoara în cadrul formaţiei „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. În 1986, artistul devine solist al Filarmonicii dela Chişinău, al orchestrei de muzică simfonică şi de estrada a Radioteleviziunii din Chişinău.

Sep 6, 2015

S-a născut la 6 septembrie, în anul 1952, în satul Cotihana, situat pe malul rîului Prut, raionul Cahul, Republica Moldova, într-o familie de ţărani. Tatăl Ioanei Căpraru cînta la fluier, fratele la acordeon iar un alt frate cunoaşte arta cîntatului „la solzi de peste”. Pe Ioana muzica a pasionat-o de mică, deja prin clasa a IV-a ştia ce-şi doreşte - să devină cîntăreaţă.

 

Pagina  1  de  7

 

Partenerii nostri: