Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

ArtInfinit te provoacă la citit!


Dec 30, 2015
Tînăra poetă Diana Istrati a acceptat să ne vorbească despre cărțile din viața sa. A crescut cu “Singur pe lume” de Hector Malot, iar acum citește orice carte care îi provoacă interes.  Îi plac povestirile, romanele de dragoste și desigur, poezia, iar cărțile, cel mai des, le alege conform tematicii. Vine cu un îndemn pentru toți: “În toate, să avem  atitudine față de carte!”
Dec 11, 2015
Ludmila Catană adoră lectura. Citește de când se ține minte. Odată cu nașterea băiețelului său, Ludmila lecturează mai des cărți despre și pentru copii. Ce preferințe are în materie de lectură, aflați din interviul de mai jos.
Dec 9, 2015
Este tânăr și îndrăgostit de literatura fantasy. Preferă cărțile tradiționale și nu poate nicidecum înțelege persoanele care oferă întâietate cărții electronice. Când are câțiva bani puși de-oparte îi cheltuie, desigur, pe cărți.  Crede că cea mai bună cale este de a motiva oamenii spre lectură este  propriul exemplu. Toate acestea îl caracterizează pe Andrei Zapșa, pe care vă îndemn să îl cunoașteți din interviul de mai jos.
Dec 4, 2015
Mariana Mihai este o cititoare înflăcărată și deține în colecția sa nenumărate cărți în variantă electronică. Motivul este simplu – cartea electronică este mai puțin costisitoare. Dar, spune ea, dacă ar avea bani, și-ar cumpăra  cu plăcere cărți tradiționale. Ce preferințe are tânăra în materie de lectură și cum crede ea că ar trebui să promovăm cititul, aflați din interviul de mai jos.
Dec 1, 2015
Fanii literaturii science fiction sunt cele mai fidele persoane, cel puţin din punct de vedere al lecturii. Acestora li se luminează chipul instant atunci când aduce cineva aminte de Avatar, Arrakis, Urzeala Tronurilor, jocurile video, dragoni sau despre un univers paralel. Aşadar, în cazul în care îţi doreşti să ştii despre ce se vorbeşte la masa rotundă a prieteniei Sci-Fi, ţi-am pregătit cinci serii de cărţi pe care trebuie să le citeşti.
Nov 24, 2015
Corina Moisei este îndrăgostită de lectură, căci citește de la vârsta de 5 ani. De atunci, nu a mai lăsat cartea din mână. Este studentă la Drept și  îi place la nebunie să cumpere cărți. Le cumpără zilnic, căci își face ”rezerve de iarnă”. Ce preferințe mai are tânăra bookaholică, vă îndemn să aflați din interviul de mai jos.
Oct 28, 2015
Tania Babii este o cititoare înflăcărată, iar aceasta o dovedește faptul că are mereu la ea o carte și citește în fiecare minută liberă pe care o are. Deține o colecție de cărți ”Micul Prinț”, în mai multe limbi, iar cei care o cunosc au ajuns să o asocieze cu acest personaj. Crede că, cei care citesc, trebuie să povestească celor din jur despre cartea lecturată, pentru a-i motiva și pe ei să citească cât mai mult. Ce preferințe mai are Tania Babii în materie de lectură, aflați în interviul de mai jos.
Oct 27, 2015
A activat  o perioadă  în calitate de bibliotecară, iar biblioteca i-a devenit a doua casă. Nu are o carte preferată, căci fiecare carte citită își lasă amprenta asupra ei. Recunoaște utilitatea cărților electronice, dar cartea tradițională are prioritate. Este vorba despre Maria Chiper. Vă las s-o cunoașteți!
Oct 19, 2015

Eu Nata este pasionată de cărți de când a învățat literele alfabetului, lectura pentru ea fiind un mod de viață. Cumpără cărți de fiecare dată când are ocazia, căci preferă cartea tradițională și visează la o bibliotecă proprie mare. Citiți în interviul de mai jos despre Eu Nata – cititoarea înflăcărată!

Oct 16, 2015
Monica Toderici adoră lectura. Îi plac cărțile în format tradițional, dar acceptă să citească și în varianta electronică. Consideră că fiecare om trebuie să citească cât mai mult sau, măcar  1 oră pe zi să o dedice cărților. Ce preferințe mai are Monica în materie de lectură, aflați din interviul de mai jos.
Sep 26, 2015

În 1912, la împlinirea a 100 de ani de la răpirea Basarabiei de către Imperiul Rus, Nicolaie Iorga a scris o carte deosebită, în care spritul ştiinţific magistral al său s-a îngemănat cu dragostea de neam şi cu nostalgia întregului românesc. Cartea devenise atunci ca un veritabil manifest al românismului - carte de căpătâi pentru patrioţii basarabeni şi cei din Regat. Acum, iată, s-au implinit 100 de ani de la scrierea și publicarea acestei cărţi a lui Iorga, cu titlul ei plin de dragoste, “Basarabia noastră”, duioşie de care Basarabia are nevoie şi astăzi. Cu acest prilej, editura Humanitas a scos recent, o ediţie facsimil a celei din 1912.

Sep 22, 2015
Ne petrecem o treime din viaţă în stare de somn, iar o mare parte din această stare este dedicată viselor. Sunt vise care ne tulbură, vise pe care cu greu le uităm sau vise intense, din care nu am mai vrea să ne trezim. Tu când ai visat ultima dată? Ai recunoscut întotdeauna „factorul” care a determinat visul?
Sep 21, 2015
Biblioteca Concresului SUA a instituit un premiu pentru domeniile necuprinse de Premiul Nobel, valoarea lui fiind în fiecare an sctrict egală ca mărime bănească cu cea a Nobelului.În 2006 a fost propusă la acest pendant al premiului Nobel scriitoarea australiano- americană Geraldine Brooks, cu romanul “Domnul March”.Lucrarea a plăcut juriului, iar după premiere, a devenit unul din cele mai populare romane scris în engleză.
Sep 18, 2015
Editura Moroșan a scos de sub tipar cartea cunoscutului cercetător al religiei şi spiritualităţii noastre strămoşeşti despre Zamolxe ;i scriptura sa, pe care autorul o numeşte ”Noul Testament al Dacilor”.  E o carte ce ne dezvăluie în toată lumina, să zic aşa, chipul spiritual al strămoşilor noştri, rădăcinile din care ne tragem și grație cărora dăinuim în istorie.
Sep 12, 2015
Dihotomia Bine / Rău. Nu pot să-mi afirm cu certudine că diferența dintre ele ca și cuvinte e pur și simplu o literă-n minus, sau doar că am fost învățată că exprimă concepte anacronice. Mi-a plăcut să-mi întreb chiar și verbal subconștientul unde regăsește el înțelesuri pozitive și negative în niște cuvinte așternute pe o hârtie. Sau scrise într-un document Word. După ce nu m-am convins nici măcar parțial că trebuie să-mi feresc personalitatea de unul din ele ca să-l îmbrățișez pe celălalt, am încercat să-mi calculez procentajele fiecăruia prin raport la Sine. Poate e din cauză că-s un antitalent la matematică (și folosesc acest cuvânt pentru că sunt convinsă că-ți trebuie un talent și aici), dar nu m-am echilibrat în Bine și Rău.
Aug 29, 2015
Iată o carte care poartă toate regaliile posibile ale unei adevărate ediţii bibliophile.Ea a fost reeditată de mai multe ori pe parcursul a 1500 de ani. Cinste și onoare editurii Humanitas că a ştiut cum să o reediteze, cu o manieră către conservarea nu doar a virtuților, ci și în spiritul vremilor.
 

Pagina  1  de  8

 

Partenerii nostri: