Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Sala cu Orga


Sep 7, 2017

21.09 INAUGURAREA STAGIUNII 2017-2018

ora 18.30 la Centrul Cultural ODEON (str. Mihai Eminescu, 55)

ORCHESTRA NAȚIONALĂ DE CAMERĂ...


Mar 1, 2017

04.03 MĂRȚIȘOR - 2017

ora 18.00 Sala cu Orgă în colaborare cu Institutul Polonez din București

și Ambasada Poloniei la Chișinău...

Jan 25, 2017

Tradițional, la sfârșitul lui ianuarie, de Ziua lui Mozart, Sala cu Orgă din Chișinău se solidarizează cu întreaga comunitate muzicală mondială, aducând un omagiu geniului austriac, născut la 27 ianuarie, 1756, La Salzburg.

Dec 22, 2015
Anul acesta, ICR Chişinău sărbătoreşte Crăciunul şi Anul Nou alături de Chişinău Youth Orchestra şi anunță trei evenimente de excepție: Festivalul Național „Colinde, Colinde”, experimentalul „Pop Simfonic 2” și concertul „Arhaic | Rococo” al ansamblului de coarde.
Dec 7, 2015

Pe data de 7 decembrie, în incinta Sălii cu Orgă din Chișinău, interpretul Sandu Șura organizează un concert aniversar de muzică academică, folclor și jazz-manouche. Acesta va fi susținut de: Margareta CUCIUC la pian, Anatol VIȚU la violă, Slavic PALCĂ la acordeon, Ion CROITORU la contrabas, Andrei PROHNIȚCHI, Igor KOȘOLEAN și Andrei MOROZ la chitară, Sergiu PAVLOV, Veaceslav ȘTEFĂNEȚ, Vlad TOCAN și Cornel PANAINTE la vioară, Dorin BULDUMEA și Andrei VLADIMIR la clarinet, Vitalie ȚURCANU la saxofon, Ștefan NEGURĂ la nai și Veronica UNGUREANU voce.

Nov 20, 2015

Pe data de 7 decembrie, în incinta Sălii cu Orgă din Chișinău, interpretul Sandu Șura organizează un concert aniversar de muzică academică, folclor și jazz-manouche. Acesta va fi susținut de: Margareta CUCIUC la pian, Anatol VIȚU la violă, Slavic PALCĂ la acordeon, Ion CROITORU la contrabas, Andrei PROHNIȚCHI, Igor KOȘOLEAN și Andrei MOROZ la chitară, Sergiu PAVLOV, Veaceslav ȘTEFĂNEȚ, Vlad TOCAN și Cornel PANAINTE la vioară, Dorin BULDUMEA și Andrei VLADIMIR la clarinet, Vitalie ȚURCANU la saxofon, Ștefan NEGURĂ la nai și Veronica UNGUREANU voce.

Sep 27, 2015

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău invită spectatorii la un spectacol muzical de excepţie oferit de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru acompaniaţi de pianistul Horia Mihail. Deja devenit tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „DUELUL VIORILOR”, un proiect Radio România, organizat de Centrul Cultural Media cu sprijinul ICR Chişinău, va avea loc pe data de 27 septembrie, ora 19.00,  la Sala cu Orgă din Chişinău.

Jul 23, 2015
Chișnău Youth Orchestra invită la un concert de muzică simfonică consacrat progresului pe care l-au înregistrat în ultimii 5 ani, dar și eforturilor acestora de a promova muzica clasică în Moldova.  Un concert care va însemna trecerea la o nouă etapă a orchestrei, o orchestră care-și asumă titlul de Orchestra Națională de Tineret a Moldovei.
Jun 17, 2015
Joi, 18 iunie, ora 18.00, Sala cu Orgă își încheie stagiunea concertistică 2014-2015. La finalul sezonului muzical, Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, va propune spre audiție programul  pe care-l va prezenta în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din București, ajuns la cea ce-a XXII-a ediție. În această toamnă, pe 12 septembrie, Orchestra Națională de Cameră va urca pe scena prestigiosului festival, la Sala Mică a Palatului, evenimentul fiind inclus în seria de concerte “Enescu și contemporanii săi”.
May 12, 2015
O poveste romantică, nascută din dragostea pentru muzică, aduce pe 14 mai la Chişinău, cea de-a cincea ediţie a Turneului Internaţional “Pianul călător”. Pianistul Horia Mihail va interpreta, la Sala cu Orgă, încântătoarele lucrări romantice din repertoriul de anul acesta.
Apr 3, 2015

În perioada 27 martie – 3 aprilie, la Sala cu Orgă din Chișinău a avut  loc ediția a V-a  a Festivalului Internațional ”J.S. Bach”, organizat de gazda Festivalului și Fundația Culturală ”J.S. Bach”. Festivalul se încheie azi, cu o capodoperă din creația instrumentală a lui Bach – Concertele Brandenburgice. Pentru prima dată la Chișinău, toate cele șase concerte vor răsuna într-o singură seară.  Evenimentul va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avînd ca invitați soliști aerofoni din Ucraina, dar și muzicieni din Republica Moldova.

 

Mar 31, 2015

În perioada 27 martie – 3 aprilie, la Sala cu Orgă din Chișinău are loc ediția a V-a  a Festivalului Internațional ”J.S. Bach”, organizat de gazda Festivalului și Fundația Culturală ”J.S. Bach”. Astfel, azi, Zoli TOTH Project din România va prezenta un spectacol neobișnuit, cu genericul ”Bach in ShowBiz”, considerat  cel mai nou și inovativ spectacol de fusion de peste Prut.  Genul clasic este combinat cu cel pop, rock sau folclor românesc, totul find acompaniat de proiecții video 3D. În program: 17 variațiuni pe teme de J.S.Bach compuse de Adrian Enescu și interpretate de Zoli TOTH Project.

Mar 29, 2015

În perioada 27 martie – 3 aprilie, la Sala cu Orgă din Chișinău are loc ediția a V-a  a Festivalului Internațional ”J.S. Bach”, organizat de gazda Festivalului și Fundația Culturală ”J.S. Bach”. Duminică, 29 martie, în cadrul festivalului va avea loc un recital de pian oferit de Eduard Kunz, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști ruși, inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine.

Mar 27, 2015
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Fundaţia culturală „J.S. Bach”, Ministerul Culturii din Republica Moldova, Agepi, Agroindbank, Primăria Municipiului Chişinău şi Compania JTI organizează a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „J. S. Bach”. Evenimentul va avea loc în perioada 27 martie - 3 aprilie 2015 la Sala cu Orgă.
Mar 27, 2015

În perioada 27 martie – 3 aprilie, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc ediția a V-a  a Festivalului Internațional ”J.S. Bach”, organizat de gazda Festivalului și Fundația Culturală ”J.S. Bach”. Festivalul se va deschide azi, cu un recital de orgă, susținut de reputatul organist maghiar János Pálúr.

Mar 16, 2015
În perioada 27 martie – 3 aprilie, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc ediția a V-a  a Festivalului Internațional ”J.S. Bach”, organizat de gazda Festivalului și Fundația Culturală ”J.S. Bach”. Programul festivalului  include  4 concerte, cu invitați de â valoare din Ungaria, Rusia, România, Ucraina și Republica Moldova. Festivalul se desfășoară în perioada în care întreaga comunitate muzicală celebrează cea de-a 330-a aniversare a marelui Bach, născut pe 21 martie 1685.
 

Pagina  1  de  4

 

Partenerii nostri: