Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Primaria


Mar 12, 2019

Imnul municipiului Chişinău este o operă muzical-poetică, alcătuită în baza cântecului „Oraşul meu", muzică -Eugen Doga, versuri - Gheorghe Vodă.

Imnul municipiului Chişinău este interpretat la şedinţa oficială, după validarea împuternicirilor primarului municipiului Chişinău, la deschiderea şi închiderea şedinţelor Consiliului municipal, la arborarea oficială a Drapelului mun. Chişinău, la sosirea şi plecare unor delegaţii oficiale invitate de autorităţile locale.

Jan 26, 2018

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a participat astăzi, 26 ianuarie 2018, la acțiunea de plantare a puieților de molid în Parcul „Dendrariu”.

Jan 15, 2018

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, alături de viceprimarii capitalei, Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, a depus astăzi, 15 ianuarie 2018, flori la bustul lui Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

 

Apr 8, 2017
Primăria Chişinău informează că din toamna anului trecut și până în prezent în capitală au fost plantați peste 15 mii de arbori și arbuști...
Mar 30, 2017
Primăria municipiului Chişinău salută şi susţine iniţiativa renumitului actor român Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional „Radu Stânca” din Sibiu, privind înaintarea oraşului Chişinău potenţial candidat al Proiectului „Capitala Culturală Europeană”.
Jan 31, 2017
Tricolorul de pe clădirea Primăriei municipiului Chişinău a fost coborât în bernă, astăzi, 31 ianuarie 2017, pe tot parcursul zilei. De asemenea, în bernă au fost coborâte şi cele trei drapele de la intrarea în sediul Primăriei: drapelul oraşului Chişinău, al Uniunii Europene şi drapelul de stat.
Jan 26, 2017
Primăria municipiului Chişinău anunță că astăzi, în Parcul „Valea Trandafirilor” au fost plantați 40 de arbori tineri. Exemplarele noi vin să înlocuiască copacii tăiați în cadrul lucrărilor de igienizare programate de la începutul lunii curente.
Sep 16, 2016
Primăria municipiului Chişinău informează că duminică, 18 septembrie 2016, în capitală se va desfăşura Festivalului Etniilor, ediţia a XV-a, cu genericul „Unitate prin diversitate".
Aug 11, 2016
Primăria municipiului Chişinău a inaugurat prima bancă instalată în cadrul campaniei „Donate-A-Bench” (Donează o bancă), proiect inițiat în parteneriat cu Asociația Obștească ”Parcurile Viitorului”.
Dec 14, 2015
În zilele de 15 şi 16 decembrie 2015, Chişinăul va găzdui „Caravana Coca-Cola”. Proiectul a început la 30 noiembrie a.c. şi cuprinde în total 6 oraşe din România şi Republica Moldova, inclusiv Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Chişinău. În decursul a 20 de zile, camionul Caravanei va parcurge în total peste 2 mii de kilometri.
Nov 30, 2015
Primăria municipiului Chişinău invită toţi locuitorii şi oaspeţii capitalei pentru ziua de mâine, marţi, 1 decembrie 2015, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, unde va avea loc inaugurarea Pomului de Crăciun şi se vor aprinde luminile de sărbătoare.
Oct 14, 2015
Varianta actuală a stemei municipiului Chişinău, realizată de maestrul Gheorghe Vrabie, a fost aprobată la 8 august 1991 de către Comitetul Executiv al Consiliului municipal Chişinău de Deputaţi ai Poporului, care a decis reproducerea acesteia, începând cu 31 august 1991, pe ştampilele, blanchetele, insignele oraşului, pe obiectele design-ului urban şi pe cele de  informaţie.
Oct 14, 2015

Pe 17 iulie, s-au împlinit 579 de ani de la prima menţiune documentară a Chişinăului. Prima atestare în documente a Chişinăului datează din 17 iulie 1436, fiind menţionat printre reperele naturale ale hotarului moşiei lui Oancea Logofătul „…lîngă Bîc, … în dreptul Chişinăului lui Acbaş, la Fîntînă, unde este seliştea tătărească”. Potrivit tradiţiei, izvorul amintit în hrisov curgea la poalele Colinei Măzărachi.

Aug 31, 2015
Primăria municipiului Chişinău anunţă că pe 31 august 2015, cu începere de la ora 17.30, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi organizat un concert extraordinar dedicat Zilei Limbii Române.
Aug 19, 2015
Primăria municipiului Chişinău anunţă lansarea campaniei de educaţie ecologică şi mediu „Sunt oraşul tău, sunt casa ta, ai grijă de mine!”. Acţiunea are scopul de informare şi conştientizare a publicului larg despre necesitatea menţinerii curăţeniei în oraşul Chişinău.
Aug 2, 2015
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud din România în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău organizează pe 2 august, curent, ora 15.00, un concert folcloric în aer liber ”Cântec și joc din străbuni” cu valoroși interpreți de folclor de peste Prut.
 

Pagina  1  de  5

 

Partenerii nostri: