Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

În Lume


Dec 31, 2015
Desi superstitia a fost considerata de catre Edmund Burke a fi "religia mintilor slabe", in traditia romaneasca si nu numai exista o serie de superstitii ce se respecta cu sfintenie in Noaptea de Anul Nou.Fie ca suntem persoane superstitioase, fie ca citim despre traditii si obiceiuri din pura curiozitate, toti ne dorim ca anul care vine sa fie mai rodnic si mai frumos.
Dec 26, 2015
Incepand cu jumatatea lunii noiembrie si pana in ajunul Craciunului, in Viena sunt organizate diferite manifestari dedicate Nasterii Domnului Iisus Hristos. Aceasta Sarbatoare a Craciunului are in Viena o traditie de peste 700 de ani. De Craciun, orasul este pregatit sa-si intampine oaspetii cu atmosfera sa feerica – miile de beculete multicolore transforma marile piete ale orasului in adevarate bijuterii.
Dec 24, 2015
Timp de multe secole, pietele de Craciun din Germania au atras cu farmecul lor inegalabil multa lume, asa cum atrag si in prezent, ca un magnet, foarte multi vizitatori, care sunt incantati de frumoasele locuri pe care le pot vedea in aceasta tara plina de splendide peisaje. Cei care doresc sa viziteze o piata de Craciun autentica, trebuie neaparat sa viziteze pietele de Craciun din Germania. Una din cele mai vechi, mai mari, mai frumoase, mai celebre si mai importante piete de Craciun din Germania este Piata de Craciun din Orasul Vechi din Frankfurt. Aceasta renumita piata de Craciun este situata in centrul istoric al orasului Frankfurt – in zona Römerberg, in fata faimoasei cladiri medievale Römer, celebra datorita fatadei sale deosebite.
Dec 23, 2015
Friedrich Nietzsche constituie piatră de hotar în istoria gândirii europene. Opera sa reprezintă punctul terminal al marii filozofii occidentale. După el, zborurile gândirii filozofice - cu eclectismul heteroclit al lui Martin Heidegger (în creuzetul căruia intră Fiinţa lui Parmenide, mitul adamic al aruncării omului în lume, concepţia despre poezie a lui Hölderlin, neliniştea lui Kierkegaard, tehnologia modernă), cu „deconstructivismul” şi paradoxismul francez (Sartre, Derrida. Lacan, Lyotard, Foucault), pragmatismul anglosaxon – se situează la mai mică înălţime, pentru a coborî finalmente la pseudofilozofia freudiană a pansexualismului obsesiv care va invada şi perverti triumfal cultura.
Dec 15, 2015
Piete de Craciun deosebit de incantatoare se gasesc in Germania, tara unde au fost organizate primele targuri de Craciun din lume. Sunt multe orase romantice in Germania, care pregatesc intr-un mod cat mai atragator evenimentul atat de asteptat al Nasterii Domnului. Berlinul este orasul cu cele mai multe piete de Craciun – are peste 60 de Targuri de Craciun, care sunt vizitate anual de peste 4 milioane de turisti si in care decorul este cu adevarat feeric. Orasul Berlin, ca de altfel toate orasele din Germania, este in luna decembrie mult mai vesel, avand o atmosfera cu totul unica, de o frumusete aparte.
Dec 4, 2015

An de an, capitalele lumii, bijutierii celebri si marile magazine se intrec in expunerea celor mai frumosi si luxurianti brazi de Craciun din lume, valoarea acestora depasind cu mult nu doar bugetul, ci si imaginatia oamenilor de rand. Inaltimi ametitoare, podoabe coplesitoare din metale nobile, pietre pretioase si semipretioase – toate acestea contribuie la crearea unor brazi unicat, adevarate bijuterii ce starnesc uimirea si admiratia trecatorilor.

Nov 29, 2015
Amenajate cu mobilier stradal, plante ornamentale, lucrări de artă, havuzuri, terase și magazine, străzile pietonale sunt cartea de vizită a multor urbe şi oferă oraşelor o imagine mai atractivă pentru turişti. În așa fel, vă prezentam 11 străzi pietonale din lume-n treagă.
Nov 18, 2015

Ușa nu este doar un instrument de decor sau un material de construcție oarecare, ci un element care poartă în sine semnificații culturale ce fac înconjurul lumii. O ușă este deoportivă o intrare și o ieșire, indiferent că vorbim despre o ușă deschisă către cunoașterea propriei conștiințe, cunoașterea celor din jur sau a unor ținuturi care-ți sunt străine și pe care încerci să ți le apropii. De-a lungul istoriei, ușa a a fost asociată cu drumul inițiatic al fiecăruia, care are ca deznodământ depășirea pragului și regăsirea de sine, a mulțumirii și a fericirii pe care până atunci nu le observaseși.

Oct 29, 2015

În toate tradiţiile spirituale scara simbolizează ascensiunea, progresul, perfecţionarea. Scara apare deopotrivă în mitologii, dar şi în marile religii, devenind în timp şi motiv literar sau artistic. “Scara este simbolul progresiei către ştiinţă, al ascensiunii către cunoaştere şi transfigurare.

Oct 7, 2015

Luni la Stockholm începe săptămâna premiilor Nobel, cu anunţul privind laureatul pentru medicină. În mod tradiţional, Nobelul în medicină este primul trofeu care se anunță. Dintre cei 327 de oameni de știință propuși pentru premiul Nobel pentru medicină, 57 sunt nominalizați pentru prima oară.

Oct 4, 2015
Arhitectura neconvenţională, chiar ciudată, a atras atenţia întotdeauna, iar cei care au dat dovadă de imaginaţie s-au bucurat mereu de libertate pentru a crea. Doi mari artişti cunoscuţi pentru acest tip de construcţii sunt, bineînţeles, Friedensreich Hundertwasser şi Antonio Gaudi. În ultimi ani, mulţi artişti – pentru că au depăşit de mult rolul de arhitecţi – au creat nenumărate construcţii, inspiraţi de tot ceea ce îi înconjoară. Aşadar, am pregătit mai jos un top aleatoriu cu cel mai nonconformiste case din lume.
Sep 29, 2015

Un fost pictor chinez și cunoscător de arte marțiale a realizat niște fotografii demne de filmele SF. Li Wei este un artist contemporan care locuiește în Beijing, China. Lucrările sale sunt un amestec de acrobații și fotografie, care creează iluzia unor situații periculoase.  Artistul susține că niciuna dintre fotografiile sale nu este retușată în Photoshop, pentru că nu e nevoie. Trucurile sale se bazează pe o întreagă recuzită, formată din oglinzi, sfori, schele și acrobație.

Sep 5, 2015

Sculptorul și fotograful  francez  Alain Laboile are șase copii . Acesta a decis să spună tuturor despre cum trăiește familia sa, dar a făcut-o într-un mod cu totul inedit – cu ajutorul fotografiilor. Laboile a descoperit lumea fotografiei în anul 2007 și a decis că acesta este mijlocul perfect de relatare a poveștii familiei sale.

Sep 5, 2015

Răbdare, talent, multe scobitori, lipici, voinţă şi dedicare. Cam asta ar fi reţeta pentru a realiza o asemenea capodoperă ca cele din imagini. Un american a creat una dintre cele mai frumoase construcţii din scobitori, însă i-au trebuit mai bine de 37 de ani pentru a o duce la bun sfârşit.

Sep 1, 2015
Fotograful francez Léo Calliard și graficianul Alexis Persani au costumat capodoperele sculpturale din expoziția ”Agora greacă” de la Luvru în haine moderne. ”Aceste sculpturi reprezintă de cele mai multe ori zei sau persoane importante din timpuri îndepărtate. Pentru a fi iconice, sculptorul le-a creat goale, fără vreun element care să aparțină perioadei lor. Mi-am dat seama că ar fi fost interesant să le îmbrac. Bineînțeles, era ceva imposibil. Muzeul nici măcar nu mă lăsa să ating statuile”, a spus Calliard.
Aug 25, 2015

Osho (pe numele său adevărat Bhagwan Shree Rajneesh) este considerat unul dintre cei mai mari înţelepţi, un  lider spirituali numărând discipoli în întreaga lume, fiind şi unul dintre cei mai bine vânduţi şi citiţi autori. Printre variatele teme abordate, găsim şi pe cea a iubirii, atât de intens promovată în această lună. Vă invit să vă delectaţi cu câteva citate, semnate Osho, ce dezvăluie viziunea originală despre iubire şi modul profound în care ne influenţează viaţa.

 

Pagina  1  de  13

 

Partenerii nostri: