Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Foto Art


May 12, 2020

Alicja Zmyslowska este un fotograf din Polonia, foarte talentat. Îmbină reușit pasiunea pentru fotografie cu cea pentru animale, în special pentru câini, de aceea realizează cu ei ședințe foto incredibile. Vedeți și voi fotografiile sale emoționante!

May 7, 2020
Fotograful spaniol Antonio Mora a creat un proiect extraordinar în care portretele se află în strânsă legătură cu peisajele mistice. Colajele rezultate sunt izbitoare: elementele sunt selectate astfel încât privitorul aproape că nu poate distinge limitele dintre imaginile diferite puse în evidență în fotografie. Seria numită  „Portrete de vis” sau „Portrete mistice”  este o combinație  de imagini monocrome, care formează o nouă dimensiune, în care trecerea de la unele linii și forme la altele este greu sesizabilă. Publicului i-ar părea un vis: o fată frumoasă privește printre ramurile copacilor, apoi, prin ceață, dispare într-o pădure misterioasă.
Mar 4, 2019

Sculptorul și fotograful  francez  Alain Laboile are șase copii . Acesta a decis să spună tuturor despre cum trăiește familia sa, dar a făcut-o într-un mod cu totul inedit – cu ajutorul fotografiilor. Laboile a descoperit lumea fotografiei în anul 2007 și a decis că acesta este mijlocul perfect de relatare a poveștii familiei sale.

Jan 15, 2019

Uneori, fotografii ne uimesc cu arta lor, cu acea capacitatea de a reflecta într-un mod unic lumea din jurul nostru din puncte de vedere la care noi nici nu ne gândim. Insă, există şi lucruri greu de înţeles, cum ar fi motivul pentru care unele fotografii, care surprind lucruri banale sau dezgustătoare, reuşesc să fie catalogate drept opere de artă şi ulterior să fie vândute pe sume exorbitante.

Dec 8, 2018

An de an, capitalele lumii, bijutierii celebri si marile magazine se intrec in expunerea celor mai frumosi si luxurianti brazi de Craciun din lume, valoarea acestora depasind cu mult nu doar bugetul, ci si imaginatia oamenilor de rand. Inaltimi ametitoare, podoabe coplesitoare din metale nobile, pietre pretioase si semipretioase – toate acestea contribuie la crearea unor brazi unicat, adevarate bijuterii ce starnesc uimirea si admiratia trecatorilor.

Dec 28, 2015

Familia este cel mai important lucru - o vorbă confirmată și de această fotografie. O familie din SUA a ajuns cunoscută în toată țara datorită unei fotografii superbe. Femeile din familie au decis să lase ceva de preț în urmă, realizând o fotografie cu cele "4 generații ale familiei lor." Imaginea, care trebuia să fie un cadou de familie, a devenit viral pe internet.

Dec 6, 2015
Alan Sailer este un artist specializat în fotografierea la mare viteză. Îi place să arunce în aer diferite obiecte, cum ar fi: fructe, obiecte de uz casnic sau lucruri pe care el găsește la piețele de mărunțișuri, și le fotografiază în mementul aruncării și căderii lor. Rezultatele sunt postate pe pagina sa personală Flickr, acolo unde  el discută cu vizitatorii despre procesul de fotografiere și răspunde la întrebări.
Dec 1, 2015

Următoarele 10 fotografii depășesc norma de simple amintiri imortalizate. Pentru că ele conțin starea de spirit, tonul și valorile trecutului și constituie o dovadă a evoluției societății din ultimii 100 și ceva de ani. Pornind de la evenimente istorice, demonstrații de rezistență fizică și personaje excentrice, această serie de imagini te va uimi, te va pune pe gânduri și pe alocuri, te va încânta.

Nov 5, 2015

Irina Nikitina de profesie este profesoară de muzică. Deci, notele muzicale nu au nici o legătură cu fotografia, care pentru ea este doar un hobby.  Astfel, din plăcere, Irina a creat un portofoliu cu imagini create din boabe de cafea. Atenția noastră este acum concentrată pe această serie numită  "Fantezie de cafea". În această serie, folosind boabele de cafea, fotograful a creat scene de desene animate.

Sep 29, 2015

Un fost pictor chinez și cunoscător de arte marțiale a realizat niște fotografii demne de filmele SF. Li Wei este un artist contemporan care locuiește în Beijing, China. Lucrările sale sunt un amestec de acrobații și fotografie, care creează iluzia unor situații periculoase.  Artistul susține că niciuna dintre fotografiile sale nu este retușată în Photoshop, pentru că nu e nevoie. Trucurile sale se bazează pe o întreagă recuzită, formată din oglinzi, sfori, schele și acrobație.

Aug 10, 2015

Pentru cei care consideră drapelele prea uniforme şi anoste, dar şi pentru gurmanzi, site-ul visualnews.com a publicat o galerie foto în care steagurile diferitelor ţări ale lumii sunt refăcute sub forma unor porţii de mâncare. Astfel, în galeria foto de mai jos puteţi vedea cum pastele, roşiile chery şi busuoicul se transformă în steagul Italiei, branza mucegăită şi strugurii alcătuiesc steagul Franţei, cârnociorii picanţi fac parte din steagul Spaniei, shushi-ul din cel al Japoniei, iar celebrii hot dogi devin steagul Americii.

May 12, 2015
Se pare că ședințele foto deosebite de a celorlalți a devenit o practică printre fotografi. Astfel, nici fotografa rusă Katerina Plotnikova nu a rămas în urmă și a realizat o ședință foto cu totul deosebită. Aceasta a fotografiat femei alături de animale, unele dintre ele fiind chiar destul de periculoase. Animalele au fost îmblânzite cu ajutorul dresorilor, ceea ce a ajutat la finisarea cu bine a ședinței.
Apr 30, 2015

Vasile Şoimaru s-a născut la 30 aprilie 1949, în Cornova, Ungheni.  În 1971 devine licenţiat al Facultăţii de Economie a Institutului Politehnic din Chişinău. Lucrează asistent universitar la Politehnica din Chişinău, absolvind în 1973). În perioada 1977 – 1990 este lector, lector superior, conferenţiar universitar, prodecan la Facultatea de Economie a USM.  În 1991-1994 este vicerector al nou-fondatei Academii de Studii Economice din Moldova.

Apr 23, 2015

Pentru proiectul ”Studiul Naturii”, fotograful Diana Scherer,  pe parcursul a şase luni a crescut flori din semințe.  Scherer, cu toate acestea, a decis să vină cu o idee mai originală. Aceasta a extras florile din pământ sub formă de vază. La sfârşitul experimentului fotograful a eliminat cu atenție pământul, observând că rădăcinile au luat forma vazei. Rezultatul experimentului au fost fotografiile extraordinare pe care acum le poate admira oricine.

Apr 21, 2015

În majoritatea familiilor unde există un animal de companie, copiii cresc alături de el, iar acesta devine cel mai bun prieten. ArtInfinit.md vă prezintă 10 fotografii care demonstrează că există prietenie adevărată între oameni și animalele lor. Urmăriți-le cu drag!

Apr 20, 2015
Fotograful român Anna Eftimie  a adus recent pe lume un băiețel. Aceasta și-a dorit să-l prezinte apropiaților într-un mod original. Astfel, ajutată de soț, Anna și-a pus planul în practică – a îmbinat fotografia cu ilustrația din cretă. Vedeți și voi ce  a ieșit!
 

Pagina  1  de  4

 

Partenerii nostri: