Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


La mulți ani, Igor Chistol!

Actorul Igor Chistol s-a născut la 7 septembrie 1971.

Actor de forţă chiar de la venirea lui în teatrul moldovenesc (apreciat drept unul dintre cei mai talentaţi „şciukinişti”), Igor Chistol a adus în scenă ceea ce lipsea acut teatrului nostru – eroul, prototipul bărbatului frumos, imaginea frumoasă a tabloului scenic. Spre deosebire de acest prototip, însă, Chistol era şi un bun actor, chiar unul de bază pentru orice piesă.

Frumuseţea fizică şi talentul, forţa actoricească se îmbină de minunela Igor Chistol, ceea ce-l făcea unic în toate spectacolele în care apărea.

S-a lansat cu Chiriţala Teatrul„Eugene Ionesco”, a fost Radu Ştefan în „Radu Ştefan. Întâiul şi Ultimul”, Dmitri Karamazov în „Fraţii Karamazov”, montat de Sandu Vasilache, Tata în „Hamlet”, la acelaşi regizor, şi multe alte roluri strălucite.

Cu un dezvoltat simţ al comicului, dar şi cu o forţă dramatică pronunţată, Chistol era potrivit pentru toate rolurile în care era distribuit. Împreună cu familia este stabilit cu traiul în Irlanda, unde are o afacere.

Un artist care atrage atenția prin conținutul spiritual bogat și simplitate. Deși are un palmares plin cu realizări și aprecieri, Igor Chistol este ferm convins că marea revelație a vietii sale profesionale încă nu a trăit-o. Pentru el, orice realizare este un nou început, mai emoționant și mai tulburător. Trăiește pentru public, și împărtășește cu el ideile și trăirile sale, indiferent de vechimea seculara a personajului pe care îl joacă. Nu acceptă realitatea de la televizor și internet, ci pe acea tangibilă… de la sat…acolo unde s-a născut veșnicia. Adoră comunicarea, cu oameni care îi împărtășesc gândurile. Asta îi suscită buna dispoziție și îi aduce zâmbetul pe buze.

 

Partenerii nostri: