Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Muzicienilor


La mulți ani, Olga Busuioc!

Olga Busuioc este soprano care a reuşit să cucerească publicul prin talent şi muncă asiduă. Cîntă de mică, iar vocea ei este un dar de la Dumnezeu şi un talent moştenit de la părinţi. A absolvit Colegiul de muzică „Ştefan Neaga", apoi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Olga a debutat la operă, cu rolul principal în spectacolul „Iolanta”, alături de tatăl ei, Nicolae Busuioc. A făcut şi un masterat în Italia cu Mirela Freni.
Olga Busuioc a avut noroc să fie îndrumată și ajutată de profesioniști foarte buni. Rezultatele pe care le-a obţinut pînă acum sînt roadele unei munci enorme. „Este o dăruire totală acestei meserii şi dacă n-aş fi devenit soprană, atunci tot soprană aş fi devenit. Dacă n-aş fi făcut muzică, tot muzică aş fi făcut", spune Olga Busuioc.
A ajuns să cînte pe scenele din Italia după ce a cîştigat o bursă de studii pentru 2 ani în valoare de 30 000 euro la Academia de Bel-Canto din Modena.
În 2011 Olga Busuioc a obţinut locul 2 în finala prestigiosului concurs al vocaliştilor „Operalia", organizat de renumitul tenor Placido Domingo. Datorită acestui concurs Olga Busuioc a fost remarcată şi apreciată de mai multe personalităţi din lumea muzicii. După concurs au urmat oferte de perspectivă pentru continuarea carierei muzicale.
Pe data de 25 iulie Olga Busuioc își sărbătorește ziua de naștere. S-a născut în anul 1986, în orașul Chișinău.

 

Partenerii nostri: