Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Maeştri


La mulți ani, Valentin Dînga!

Valentin Dînga s-a născut la 20 iulie 1951 în satul Mîndreşti, raionul Teleneşti, Republica Moldova. A studiat la Institutul de Arte de la Chişinău (1982-1987).
A scris muzică pentru spectacole de teatru şi filme. La Festivalul Republican de Filme „Cocostîrcul de argint” a primit Diploma „Pentru muzica originala în filmul documentar” – „Fîntînarii” (1984) și pentru filmul „Moldova − casa părinteasca”.

În anul 1991 i-a fost conferit titlul onorific „Maestru în arta”.

 

Filmografie:
1974 – „Oraşul meu, Chișinău”
1976 – „Pregătirea de examene”
1980 – „Casa pentru Dionis”
1980 – „Un batrîn ducea un cal”
1981 – „Adolescenta”
1983 – „Moldova, casa părintească”
1983 – „Fîntînarii”
1984 – „Crama republicii”
1985 – „Haiducul”
1986 – „Ladies & gentleman’s”
1986 – „Cine va intra în ultimul vagon”
1986 – „Un autobuz în ploaie”
1987 – „Monolog despre viaţă”
1989 – „Cursa”
1987 – „Ruxanda”
1988 – „Fumul”
1988 – „Sub semnul întrebării”
1989 – „Toate culorile”
1990 – „Ploaia”

 

 

Artinfinit.md

Partenerii nostri: