Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea designerilor


O colectie de moda din Moldova a fost prezentata la Berlin Fashion Week-2012

O colectie made in Moldova, realizata de patru mesterite din raionul Calarasi impreuna cu designerul Isabell de Hillerin din Germania, a fost prezentata la Berlin Fashion Week-2012. Colectia de primavara-vara 2013, intitulata ”Eclectic Line”, a avut un mare succes, fiind apreciata de criticii modei ca una foarte reusita.
Colectia reprezinta o simbioza dintre traditiile culturale moldovenesti si tendintele modei contemporane. Isabell de Hillerin a incercat sa pastreze tehnici si motive traditionale de confectionare a hainelor si accesoriilor. Piesele creatoarei se caracterizeaza prin formele usoare, materialele fluide in nuante nude, linii simple, dar inovative. Toate modelele au fost realizate prin tesaturi traditionale, broderii si motive create manual.
Colectia Eclectic Line (Moldova-Germania) a fost realizata la muzeul Casa Parinteasca, satul Palanca.
Saptamina modei de la Berlin, organizata de celebra companie americana IMG (proprietara a brandului New York Fashion Week), cu sprijinul financiar al marcii de automobile Mercedes-Benz, se desfasoara in format international, din 2007, de doua ori pe an.

 

Partenerii nostri: