Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Etno


La Soroca, targul mesterilor populari „La Nistru, la margioara”

La Soroca a fost organizat targul mesterilor populari „La Nistru, la margioara", unde a participat si Rodica Bolganschi, care confectioneaza genti handmade, si care ne-a spus mai multe detalii despre eveniment, relateaza pentruea.md. In cadrul expozitiei au fost expuse lucrarile artizanale ale mestesugarilor din mai multe regiuni ale Moldovei.
Organizatorii targului sustin ca acesta a devenit o frumoasa traditiei pentru Soroca si se desfasoara in fiecare an si de Hramul orasului. La expozitie au participat mesteri din Soroca, Floresti, Drochia, Chisinau, dar si din Romania.
„Expozitia a fost vizitata de multa lume, iar vanzarile au mers destul de bine. Dar cred ca inca nu e primit si inteles de toti aceasta creatie a mesterilor hand made. Pentru mine a fost o expozitie foarte frumoasa, cu multa veselie, poze, excursii. De obicei, merg la asa expozittii pentru diplomele de participare si pentru posibilitatea de a cunoaste alti mesteri din Moldova sau de peste hotare", spune Rodica Bolganschi.
Expozitia s-a desfasurat timp de 2 zile in preajma cetatii din Soroca. Primarul orasului Soroca, Elena Bodnarenco, declara ca isi doreste sa dezvolte creatia artizanala in Soroca prin aceste expozitii cu participarea marilor mesteri atat din Moldova, cat si din Romania.

 

Partenerii nostri: