Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

În Lume


Biserica Nasterii Domnului din Betleem, in Patrimoniul mondial UNESCO

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura UNESCO a inscris vineri, 29 iunie, Biserica Nasterii Domnului din Betleem (Teritoriile palestiniene) in Patrimoniul mondial, printr-o procedura de urgenta in cursul unei sesiuni ce a avut loc la Sankt-Petersburg, in nord-vestul Rusiei, informeaza trm.md.
Acesta este primul obiectiv palestinian inscris pe lista Patrimoniului mondial al UNESCO. Palestinienii, intrati in UNESCO in octombrie 2011, dupa un vot ce a provocat nemultumirea israelienilor si americanilor, au cerut inscrierea obiectivului intr-o procedura de urgenta. Ei au justificat aceasta solicitare cu starea de deteriorare si degradare a ansamblului arhitectural, in special din cauza fortelor de ocupatie israeliene.
Israelul a afirmat ca nu are nicio obiectie la inscrierea bisericii in Patrimoniul mondial, dar a contestat recurgerea la procedura de urgenta, apreciind ca acesta este un mod de a lasa sa se inteleaga ca Israelul nu protejeaza obiectivul, unul dintre cele mai importante locuri crestine.

 

Partenerii nostri: