Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea designerilor


Geantă confecţionată de o moldoveancă după modelul designerului Gerard Darel

O moldoveancă a reuşit să creeze timp de o lună o geantă după modelul designerului Gerard Darel, scrie pentruea.md. Geanta se bucură de popularitate şi poate fi văzută pe umărul Angelinei Jolie şi a altor personaje de la Hollywood, precum Cameron Diaz, Jessica Alba, Sarah Jessica Parker, Penélope Cruz sau Halle Berry.
Rodica Bolganschi de doi ani confecţionează genţi care sunt solicitate de cliente din toată lumea. Dacă până acum era designerul propriilor genţi sau le confecţiona la cererea clientelor, de data asta Rodica a creat o geantă după modelul designerului Gerard Darel.
"Geanta a fost creată la dorinţa unei doamne din Bucureşti. La început nu doream să mă apuc de acest model deoarece în afară de poza genţii nu aveam nimic. Însă când am luat decizia totuşi să o fac, mi-am făcut singură schema, am căutat tipul de aţa calitativă care să nu se întindă sub greutate şi să nu se lărgească la spălat",spune Rodica.
"A fost o provocare. Mi-am propus singură până la urmă să o fac şi să văd de ce sunt în stare. Într-un final, i-am dat viaţă. Am lucrat la ea timp de o lună cu intervale de timp când mergeam la expoziţii. O lună de nervi şi descurajări. Împleteam, despleteam şi iar împleteam pâna am ajuns unde am ajuns. Mânerele sunt lucrate manual din piele naturală. Geanta deja e vândută şi trimisă spre noua stăpână", povesteşte creatoarea.
"Sunt deschisă să mai fac şi alte exemplare pe alte culori la cererea clientelor. Din ziua când am pus pozele cu geanta finisată au mai apărut două cliente, din Canada şi din Ungaria", încheie Rodica.

 

Partenerii nostri: