Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Primaria


De Ziua Naţională a Culturii, Primăria Chişinău l-a omagiat pe Mihai Eminescu

De Ziua Naţională a Culturii, Primăria Chişinău l-a omagiat pe Mihai Eminescu

 

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, alături de viceprimarii capitalei, Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, a depus astăzi, 15 ianuarie 2018, flori la bustul lui Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

 

Evenimentul s-a desfăşurat în contextul aniversării a 168 ani de la naşterea marelui poet, zi în care în Republica Moldova se marchează Ziua Naţională a Culturii.

 

De asemenea, pe parcursul zilei, Direcţia Culturii a Primăriei municipiului Chişinău, de comun cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova şi Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” a organizat un recital de muzică şi poezie la bustul poetului Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

 

Tot astăzi, în cadrul Liceului „Spiru Haret” s-a desfăşurat o lecţie de omagiere a poetului Mihai Eminescu, la care au participat Spiridon Vangheli, Vladimir Beşleagă, Maria Şleahtiţchi şi Theo Chiriac. În cadrul evenimentului au evoluat Mariana Bulicanu, solistă a Operei Naţionale „Maria Bieşu” din Chişinău şi Ştefăneţ Luţă, elev al Liceului de muzică „Cipran Porumbescu”, fiind acompaniaţi la pian de Margareta Cuciuc.

 

15.01.2018

 

 

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău

bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83 MD 2012, Chişinău, Republica Moldova

Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708 e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md

Partenerii nostri: