Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


Expoziția „Asociația cercetașilor polonezi în familia internațională a cercetașilor”, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui în perioada 1-18 februarie 2018 o expoziție dedicată cercetășiei poloneze.

Cercetășia (scout) este o mișcare educativă globală a copiilor și tinerilor (care a luat naștere în anul 1907), bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, în cadrul căreia tinerii se dezvoltă emoțional, fizic, intelectual, social, spiritual, ca indivizi și cetățeni responsabili în comunitățile lor locale, naționale și internaționale.

 

Expoziția „Asociația cercetașilor polonezi în familia internațională a cercetașilor”, realizată în baza colecțiilor Muzeului Cercetășiei ZHP din Varșovia, este organizată la Chișinău de către Institutul Polonez din București, cu prilejul aniversării în 2018 a 100 de ani de la Renașterea Statului Polonez.

Cele 30 de panouri fotodocumentare ale expoziției familiarizează publicul din Republica Moldova cu tradițiile scoutingului polonez, începuturile acestuia și personalitățile fondatoare ale organizației. Prin intermediul expoziției putem afla despre participarea cercetașilor la evenimente importante pentru istoria și independența Poloniei, despre relațiile dintre scouții polonezi și cei din alte țări, dar și despre influența educației cercetășești asupra generațiilor întregi de tineri polonezi, la baza căreia se află valori precum patriotismul, tovărășia, prietenia, serviciul în folosul celorlalți, credința, munca, corectitudinea, libertatea și pacea.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în perioada 1-18 februarie 2018.

 

Partenerii nostri: