Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


Filarmonica - Crizantema de Argint 2017

În perioada 3-5 octombrie 2017, la Chișinău se va desfășura Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Romanței “Crizantema de Argint”, ediția a XXI-a. Sărbătoarea va reuni cei mai talentați interpreți și compozitori, care vor concura pentru trofeul concursului.

 

Festivalul a fost lansat în 1992. Ultima ediţie – a XX-a, a avut loc în anul 2012, întrerupt ulterior și reluat din anul acesta.

 

Evenimentul este organizat de Uniunea Muzicienilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, Primăria Municipiului Chișinău și Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni.

 

Scopul concursului este de a pune în valoare şi de a lansa cele mai reprezentative talente în genul romanţei, evidenţiate prin calităţi de excepţie ale vocii, virtuţi interpretative, muzicalitate şi cunoaştere a genului.

 

Printre oaspeții ediției din acest an ai „Crizantemei de Argint” vor fi Alina Mavrodin din România și câștigătorii edițiilor precedente – Margareta Ivanuș, Silvia Goncear, Cristina Scarlat, Diana Văluță și Alexandru Șendrea.

 

Evenimentul va avea loc la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici’, Sala Mare, ora 18:00. Pentru probele de concurs din data de 3 și 4 octombrie INTRAREA este LIBERĂ, iar pentru Gala Laureaților din data de 5 octombrie intrarea este în bază de bilete (50 lei), care pot fi achiziționate de la casele filarmonicii (telefon de contact 0 (22) 222-734).

 

 

 

 

 

Partenerii nostri: