Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


Joi, 24 august 2017, 15:00 în incinta MNAM, Galeria Parter, Expoziţiei de Caricatură, Ediţia a VII-a. Tema „Gunoiul”

Joi, 24 august 2017, ora 15:00

în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Galeria Parter va avea loc vernisajul

 

Expoziţiei de Caricatură

Selecţie de lucrări din cadrul expoziţiei internaţionale

Berlin 2016

 

Ediţia a VII-a. Tema „Gunoiul”

 

 

 

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei găzduieşte o selecţie de 56 lucrări participante la expoziţia-concurs internaţională, care a avut loc la Berlin, Germania în anul 2016.

 

Pentru a şaptea oară consecutiv, anul trecut, în Germania, s-a desfăşurat Concursul Internațional de caricatură Berlin 2016, această ediţie purtând titlul "Gunoiul". Caricaturile au putut fi prezentate în trei subteme: Cafea la pachet, Saci din plastic şi Separarea deşeurilor. Partenerul concursului din acest an este Muzeul THE STORY OF BERLIN.

 

Competiţia online a fost organizată de Galeria KURTUKUNST în colaborare cu Agenţia de Imagine LIMES. Au fost depuse 1030 de lucrări realizate de 418 de caricaturiști din 70 de ţări. Primii trei câștigători au fost selectați de către un juriu independent internațional.

 

Datorită nivelului artistic al creaţiilor lor şi manierei satirice de interpretare, ei încearcă în mod constant să schimbe lumea pentru a o face mai bună.

 

Printre organizatorii concursului internaţional de caricatură se numără şi celebrul caricaturist de la Ungheni, Valeriu Curtu, stabilit cu traiul, în Germania în 1994.

 

Valeriu Curtu s-a născut la Ungheni, pe 24 aprilie 1956. Este absolvent al Institutului Cinematografic din Moscova, secția desene animate. A adunat, de-a lungul carierei sale, peste 100 de premii, medalii şi diplome, obținute la diverse festivaluri și concursuri, fiind recunoscut pe plan international ca un adevărat maestru al caricaturii. Începând cu anul 2010, organizează la Berlin Concursul Internaţional de Caricatură, la care participă zeci de caricaturiști din toată lumea.

 

Organizarea acestui concurs nu ar fi fost posibilă fără sprijinul financiar din partea Stiftung Naturschutz Berlin.

 

Vom fi recunoscători dacă veţi informa despre acest eveniment în ziarul, revista, postul de radio/televiziune la care activaţi.

 

Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 10 septembrie 2017.

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Secţia Relaţii Publice şi Expoziţii. Tel: 022-24-13-12

 

 

 

Partenerii nostri: