Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR 2017

Sâmbătă, 20 mai 2017, va avea loc cea de-a 13 ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

 

Noaptea Muzeelor este un proiect cultural european, iniţiat în 2005 de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aşezat sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, UNESCO şi ICOM. La eveniment participă mii de instituții muzeale din Europa, care îşi propun să dezvăluie diversitatea şi bogăţia patrimoniului cultural naţional şi european și să contribuie la conturarea identității noastre culturale europene.

 

Muzeul Național de Istorie a Moldovei își va deschide larg ușile pe 20 mai, între orele 12.00 și 24.00, pentru o nouă ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

 

PROGRAMUL NOPȚII MUZEELOR

LA MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE A MOLDOVEI

 

20 mai, orele 12:00-24:00

(23.30 – ultimul acces, 24.00 – ora închiderii)

Intrarea liberă

 

Evenimentul se va desfășura sub sloganul:

„Pasiuni comune, în mijlocul colecțiilor muzeale”.

 

* Vizitarea expozițiilor permanente și temporare ale muzeului („Istorie și civilizație”, „Moldova sovietică – între mituri și Gulag”, Diorama operaţiei Iaşi-Chişinău, „Arme şi echipament militar – o evoluţie în timp”, „Ceasul de-a lungul timpului”, „Scale models expo Chișinău 2017”).

Vizitarea expoziției „Comorile trecutului” – cu plată

 

* „RETRO AUTO MOTO” – expoziție de mașini (ZIL 41047, CIAIKA GAZ 14) și motociclete de epocă. Participă: Parlamentul Republicii Moldova, Clubul „Dacii Liberi RC”

12.00-24.00, curte

 

* CINEMAGIE la Noaptea Muzeelor. Proiecții de fim documentar din cadrul Festivalului Internațional CRONOGRAF și de film animat realizat de Studio FLORICICA. Întâlniri cu creatori de film și realizatori de animație. Eveniment susținut de OWH Studio

12.30-23.00, parter

 

* Ateliere de robotică și modelism. Participă: Clubul de robotică al Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, modeliști din Chișinău.

13.00-18.00, parter

 

* Spectacol muzical-coregrafic, susținut de colectivele artistice ale Centrului Educației Estetice „Lăstărel”

14.00-15.00, curte

 

* Activități interactive pentru pasionații de istorie și tradiții militare, susținute de Academia „Ștefan cel Mare” a MAI: ateliere, jocuri, reprezentații de lupte medievale, demonstrație de mânuire a armelor

15.00-19.00, curte

 

* Momente muzicale în sălile de expoziție

15.30-18.00

 

* Misterele muzicii. Concert extraordinar, oferit de Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cîrciumaru, alături de Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Ion Timofti, Tania Cerga, Andrei

Glavan, Marcel Roșca, Lilian Severin. Eveniment susținut de Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău

19.30-22.30, curte

 

* Flash-mob „Muzeul din inima mea”

23.30

 

Împliniți-vă pasiunile alături de Muzeul Național de Istorie a Moldovei!

 

 

 

Partenerii nostri: