Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


ICR CHIȘINĂU ACORDĂ TREI PREMII LA SALONUL INTERNAŢIONAL DE CARTE PENTRU COPII ŞI TINERET - ediţia a XXI-a -

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă în calitate de co-organizator la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XXI-a, care va avea loc în perioada 11-14 mai 2017. În această calitate, ICR Chișinău susține prezența la Salon a reprezentanților Uniunii Editorilor din România și editurilor „Princeps Multimedia”, „Danaster” și „Axis Libri”. De asemenea, ICR Chișinău va acorda următoarele premii:

 

* Premiul „Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul literaturii pentru copii;

* Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii;

* Premiul „Grigore Vieru” pentru poezia pentru copii.

 

În cadrul evenimentului, desfășurat la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, ICR Chișinău va organiza expoziția „Ion Creangă și lumea personajelor sale”. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 11 mai a.c., ora 12.00.

 

Programul Salonului oferă multiple posibilităţi vizitatorilor de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare; de a afla informații despre noi titluri importante de carte; de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri profesionale; de a procura carte la preţuri reduse.

 

La ediţia din acest an participă edituri şi distribuitori de carte din Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Belarus, Ungaria.

 

 

 

Partenerii nostri: