Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Filarmonica Naţională


TERAPIA PRIN MUZICĂ la ediţia a III-a

3 februarie 2017, ora 18:00, Sala Mare a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”

 

TERAPIA PRIN MUZICĂ la ediţia a III-a

 

 

 

Filarmonica Naţională te invită la o şedinţă inedită de terapie muzicală în cadrul proiectului „Terapia prin Muzică”.

 

Datorită formatului concertului – muzică meditativă însoţită de texte relaxante pentru stimularea imaginaţiei – a apărut, pentru prima oară în Republica Moldova, ceva nou şi interesant – un concert fără aplauze!

 

Maestrul Mihail Agafiţa, unul din iniţiatorii proiectului şi cel care se va afla la pupitrul dirijoral, a declarat următoarele: „Deși aplauzele sunt firești la oricare concert sau recital, de această dată obiectivul nostu este de a combina noțiunile de concert și ședință de terapie muzicală, unde memorizarea fragilă a trăirilor fine şi abia percepute de conştiinţa ascultătorului sunt prioritare pentru noi. Pentru aceasta sunt necesare o stare de calm și o liniște totala, ori din acest motiv vom ruga insistent publicul să nu aplaude la sfârşitul lucrărilor, ci să rămână în starea de meditaţie.”

 

Pentru a asigura starea de confort necesară, programul muzical a fost minuţios selectat. Printre lucrările care vor fi interpretate se numără adevărate capodopere ale muzicii clasice universale – Intermezzo din opera Cavaleria Rusticana de Pietro Mascagni, Adagio de Tomaso Albinoni, Vocaliza de Serghey Rachmaninov etc. Lucrările vor fi interpretate în paralel cu intervenţiile declamative ale moderatoarei, astfel artiştii de pe scenă vor crea o atmosferă de poveste publicului din sală.

 

Acest proiect reprezintă o colaborare frumoasă între Filarmonica Națională şi Institutul Național de Neurologie și Neurochirurgie.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.fest.md şi la casa de bilete a Filarmonicii Naţionale. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi www.filarmonica.md;

Telefon casa de bilete : 022-222-734

Partenerii nostri: