Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


Atelierul Experimental „Dezvoltarea antreprenoriatului în localitățile din Republica Moldova”

Nivelul economic al unei țări este direct proporțional cu dezvoltarea antreprenoriatului. GEN Moldova își propune să realizeze un Atelier Experimental cu tema: „Dezvoltarea culturii antreprenoriale în localitățile din Republica Moldova”.

 

Evenimentul își dorește să dezvolte angajamentul și colaborarea comunității pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial la nivel local, precum și motivarea spiritului antreprenorial și promovarea educației.

 

În vizor principal sunt Reprezentanții Autorităților Locale din Rezina, Cimișlia, Soroca și Chișinău, Organizațiile de Suport și Incubatoarele de Afaceri, Media și Comunicatorii, Educatorii, Comunitatea de Business și Asociațiile de Business.

 

În cadrul ATELIERULUI vor fi puse în discuție subiecte care vor favoriza înțelegerea necesității și beneficiilor dezvoltării unui ecosistem antreprenorial viabil. De asemenea, va fi evidențiat rolul pe care îl are mass-media în promovarea culturii antreprenoriale, capacitatea sistemului educațional de a cultiva o gândire rațională și creativă în implementarea ideilor de afaceri.

 

„Ne propunem să transformăm analiza așteptărilor într-un plan de acțiune pentru o comunitate antreprenorială ajustat fiecărei localități. În acest scop au fost selectate patru localități-pilot: Rezina, Cimișlia, Soroca și Chișinău, ca să arătăm o paralelă cu ceea ce se întâmplă în Chișinău și regiunile date. Cunoaștem datele statistice, dar vrem sa simțim pulsul din localități, sa înțelegem cum percep situația antreprenorii din afara Chișinăului, sa transferăm responsabilitatea spre membrii comunității: antreprenori, guvernare, funcționari publici, grupurile asociative, comunicatori, mass media instituțiile de învățământ. Sănătatea antreprenoriatului local necesită o abordare, holistică. Nu putem separa antreprenorii de restul societății”, explică Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

 

Persoanele interesate de a participa la eveniment sunt invitate să se înscrie completând formularul de participare: https://docs.google.com/forms/d/1-OsWPc3P4AICzlTwKzRuevVwRwQNDJUf7JOhWqc9DiI/edit?usp=drive_web

 

Atelierul Experimental „Dezvoltarea culturii antreprenoriale în localitățile din Republica Moldova” va avea loc pe 29 septembrie, între orele 9.00-18.00, în sala de conferințe a hotelului „Jolly Alon”.

 

Evenimentul este organizat cu suportul Fundației Friedrich Naumann.

 

Parteneri de dezvoltare sunt Incubatoarele de Afacere din Cimișlia, Rezina, Soroca.

 

Partenerii nostri: