Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Filarmonica Naţională


Filarmonica - Deschiderea Stagiunii 2016-2017

Pe 7 octombrie 2016, la ora 18:00, Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” vă invită la Deschiderea Stagiunii Concertistice 2016-2017, care se face remarcabilă prin prezentarea unui Concert vocal-simfonic extraordinar, cu interpreți de renume mondial și un program cu creații de o strălucire și profunzime muzicală deosebită.

 

Concertul va oferi melomanilor reîntâlnirea cu pianistul - virtuoz Alexei Nabiulin (Rusia), considerat unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai generaţiei sale prin „stilul său de interpretare rafinat, plin de eleganță și exprimare lirică”, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 de Serghei Prokofiev. De asemenea, spectatorii se vor reîntâlni cu mult îndrăgiții soliști: soprana Tatiana Costiuc, marele tenor al teatrului liric – Mihail Muntean și Capela Corală Academică „Doina”, condusă de Ilona Stepan, care vin să readucă în fața publicului o perlă componistică din tezaurul muzical autohton – Cantata „Cine scutură rouă” pentru soliști, cor mixt și orchestră simfonică, pe versuri populare în prelucrarea lui Grigore Vieru, scrisă de compozitorul Vasile Zagorschi.

 

Alături de soliști va evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, sub excelenta conducere muzicală a maestrului Mihail Agafița, care vă vor prezenta în debutul serii celebra Uvertură-fantezie „Romeo și Julieta” semnată de P.I.Ceaikovski .

 

Va așteptăm cu drag!

 

Informații la tel: 0( 22) 22 45 05

 

Casa de bilete: 0 (22) 22 27 34

 

Partenerii nostri: