Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Filarmonica Naţională


Senzualitatea in muzica

05 februarie, ora 18:00

Sala Mare

SENZUALITATEA ÎN MUZICĂ
ediția a II-a a proiectului TERAPIA PRIN MUZICĂ

După succesul  de anul precedent, proiectul TERAPIA PRIN MUZICĂ revine anul acesta cu o nouă ediție. Filarmonica Națională Serghei Lunchevici în colaborare cu Institutul de Neurologie și Neurochirurgie vă invită  vineri, 5 februarie 2016, ora 18.00 în Sala Mare a instituției la concertul cu genericul SENZUALITATEA ÎN MUZICĂ.

Știindu-se deja  despre rolul și influența majoră a muzicii asupra psihicului, emoțiilor și asupra multor structuri cerebrale ale creierului, scopul acestui proiect este de a dezvălui proprietățile și efectele terapeutice ale muzicii asupra ființei umane, emoțiile pe care aceasta le trezește în fiecare individ. În acest sens la evenimentul dat participanți vor fi deopotrivă atât muzicienii cât și publicul. Astfel fiecare spectator va primi câte un chestionar pe care va trebui să-l completeze la sfârșitul  concertului.

Programul muzical va include renumite creații semnate de M. Ravel, A. Marquez, D. Șostakovici, C. Gardel fragmente din opere, balete și operete  celebre de W. A. Mozart, G. Puccini, G. Bizet, A. Haciaturian, M. de Falla, F. Lehár. Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, prim-dirijor și director artistic – Mihail Agafița, Maestru în Artă. De asemenea vor evolua: soprana Tatiana Costiuc, solistă a Filarmonicii Naționale, Maestru în Artă, mezzo-soprana Liliana Marin, solistă a Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu, baritonul Vitalie Cebotari, solist al Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu.

Biletele pot fi cumpărate la casa Filarmonicii sau online pe iticket.md . Vă așteptăm cu drag!!!

 

Daniela Ciobanu
muzicolog Filarmonica Națională

Partenerii nostri: