Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Muzicienilor


O seară de colinde românești

Capela Corală Academică Doina, prim dirijor și director artistic Ilona Stepan vă invită în ajun de Crăciun, la 23 decembrie 2015, la o seară de colinde românești. Vă așteaptă  un concert fascinant cu voie bună și urări de bine, muzică de suflet și de tradiție, în continuitatea și păstrarea teazaurului românesc. Vom aprinde focul ospitalității în căminul nostru și flacăra binevoinței în inimile dumneavoastră cu Suita de colinde pe versuri de R. Popovici-Paraschiv, M. Opincă, I. Cuzuioc, D. Enache semnată de compozitorul Marian Stârcea, un maestru al colindelor.

De asemenea una din creațiile care vor răsuna este Festum hibernum pentru cor mixt, scrisă  de compozitorul român Alexandru Pașcanu în 1980 și dedicată  etalonului mondial al muzicii corale camerale – Corului Național De Cameră Madrigal condus de Marin Constantin. Festum hibernum e lucrare programatică, descriptivă cu elemente onomatopeice, care îmbină melosul folcloric românesc și limbajul muzical modern. O abordare nouă și interesantă a genului folcloric de colindă.

Programul muzical și atmosfera de sărbătoare a serii vor fi întregite de creațiile semnate de Adrian Pop, Viorel Munteanu, Costică Andrei, Mihai Bârcă, compozitori consacrați ai culturii muzicale românești.

23 decembrie 2015, ora 17.30, Sala Mică a Filarmonicii Naționale!
Vă așteptăm cu drag!!!

 

Daniela Ciobanu
muzicolog Filarmonica Națională

Partenerii nostri: