Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Artiştilor Plastici


Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu și-a expus lucrările la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Pe data de 3 noiembrie, curent, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a avut loc vernisajul expoziţiei "Valentina Rusu-Ciobanu, 95 de ani de la naştere". Au venit să-i fie alături prieteni, rude, oficiali și admiratori ai creației distinsei pictorițe Valentina Rusu-Ciobanu.

 

În mesajul său de felicitare, viceministrul în exerciţiu al Culturii, Gheorghe Postică i-a adus un omagiu artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu, mulţumindu-i pentru contribuţia substanţială ce a avut-o în domeniul picturii. Demnitarul a felicitat-o și pentru longevitatea vârstei pe care o aniversează, precum și pentru expoziția inedită de picturi prezentată la Muzeul Național de Artă a Moldovei. Gheorghe Postică a menționat că „Republica Moldova are nevoie de astfel de talente ca Valentina Rusu-Ciobanu care ne fac onoare și reprezintă o carte de vizită prin arta care va rămâne veșnică. Sunteți cea care ați promovat o artă coloristică deosebită prin natura tablourilor redate”, a mai notat demnitarul.

 

Expoziţia "Valentina Rusu-Ciobanu 95 de ani de la naştere" cuprinde o selecție de peste 30 lucrări de pictură realizate de artistă de-a lungul timpului și va fi deschisă până pe 6 decembrie. Dintre cele mai celebre amintim: “Fată în roşu” (1974), “Citate din istoria artelor” (1978), “Micul dejun” (1979), „Vizită la doctor” (1971), „Foc de artificii” (1966), dar și portrete ale personalităților marcante din domeniul culturii.

 

Amintim că la data de 28 octombrie 2015, pictorița Valentina Rusu-Ciobanu a împlinit onorabila vârstă de 95 de ani.

 

În rezultatul muncii asidue, Valentina Rusu-Ciobanu a devenit deținătoarea titlului onorific ”Maestru Emerit în Artă”, ”Artist al Poporului”, laureată a Premiului de Stat, Cavaler al Ordinului Republicii, precum și deținătoare a Ordinului "Insigna de Onoare".

 

 

Partenerii nostri: