Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


Actorii spectacolului „Shakespeare pentru Ana” – susținuți de ministrul Culturii

La 20 octombrie Clubul de Artă “Tipografia 5” a prezentat spectacolul – document „Shakespeare pentru Ana”, în care joacă actorii Teatrului Național "Mihai Eminescu": Diana Decuseară, Olga Guțu-Cucu, Doriana Zubcu-Marginean, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă. Aceștia au fost susținuți aseară de ministrul Culturii Monica Babuc care a fost prezentă în sală.

 

Scopul spectacolului este de a scoate în evidență sentimentul de dragoste în închisorile din Moldova și a sensibiliza publicul asupra faptului că persoanele din detenție au nevoie de dragoste și iubesc chiar și dincolo de gratii.

 

Creat în baza interviurilor efectuate în închisorile nr. 10 pentru minori Goian, nr. 7 pentru femei Rusca și nr. 6 pentru bărbați din Soroca, piesa emoționează spectatorii prin istoriile redate în scenă și impresionează prin talentul și iscusința tinerilor actori de la Teatrul Național.

 

Interviurile cu deținuții și angajații sistemului penitenciar au fost efectuate de regizoarea Luminița Țâcu și directorul de proiect Mihai Fusu, în perioada ianuarie-mai 2015.

 

Spectacolul este o producție a Centrului de Arte “Coliseum” și a fost realizat cu sprijinul financiar al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, sub patronajul Ministerului Justiției și în parteneriat cu Direcția Instituțiilor Penitenciare.

 

Sursa - mc.gov.md

 

Partenerii nostri: