Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Meșterilor Populari


Expoziţie aniversară a meșterului popular Natalia Cangea „Povestea mâinilor care creează basme”

În perioada 01 octombrie – 25 noiembrie 2015, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei  găzduieste expoziţia aniversară a meșterului popular Natalia Cangea, „Povestea mâinilor care creează basme”, organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

 

Expoziția cuprinde o colecție inedită de păpuși împletite din fibre vegetale, a căror valoare artistică este incontestabilă. În cadrul evenimentului vor fi organizate master-class-uri cu elevii de la Centrul de creaţie şi agrement din oraşul Criuleni.

 

Natalia Cangea este membru al Uniunii Meşterilor Populari din Republica Moldova, membru al Academiei Artelor Tradiţionale din România, precum și autoare a cărții ”Jucării din fibre vegetale”, Chișinău 2009.  La 20 de ani de activitate în domeniul meşteşugurilor, este unul dintre cei mai activi meşteri împletitori din fibre vegetale din Republica Moldova. Cunoscând tradiţia meşteşugului, diverse tehnici si metode de lucru, meşterita reuşeşte să creeze lucrări impunătoare din creația populară.

 

 

Partenerii nostri: