Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Trofeul Eurovision a revenit Suediei

Interpreta Loreen din Suedia a îndreptăţit toate aşteptările la casele de pariuri. Cu 372 de puncte piesa Euphoria a fost aleasă cea mai bună la ediţia din acest an a concursului european de muzică Eurovision. Reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeny, s-a clasat pe poziţia a 11-a din 26 de ţări finaliste, cu un total de 81 de puncte acumulate, transmite Info-Prim Neo.
Cel mai mare punctaj reprezentantul Moldovei l-a obţinut de la telespectatorii din România – 12 puncte. 8 puncte au venit din Danemarca şi tot atâtea din San Marino, câte 7 – din Spania, Ucraina şi Rusia. Portugalia a acordat reprezentantului din Moldova 6 puncte, telespectatorii din Belarus şi din Israel – câte 5, iar cei din Italia – 4. Voturi pentru Moldova au mai venit din Grecia şi Muntenegru – câte 3, Ungaria şi Elveţia – 2, Slovenia şi Croaţia – 1.
Moldova, la rândul ei, a acordat câştigătorului competiţiei 7 puncte. 8 şi, respectiv, 12 puncte au mers la statele vecine Ucraina şi România, iar 12 puncte au fost pentru ţara gazdă, Azerbaidjan.
Pe locul doi în competiţie s-au clasat Buranovskiye Babushki din Rusia, cu 259 de puncte, la 113 puncte diferenţă de locul 1.
Mai multe state europene au renunţat în acest an să participe la concurs. Polonia, de exemplu, a motivat prin faptul că este implicată în organizarea campionatului european de fotbal, iar Armenia – din motive politice. La anul competiţia va avea loc în Suedia, deţinătoarea trofeului Eurovision 2012.

 

 

Info-Prim Neo

 

Partenerii nostri: