Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Cine e Loreen, castigătoarea ediţiei 2012 a EUROVISION?

Reprezentanta Suediei la concursul Eurovision de la Baku, Azerbadjan, a reusit performanta de a castiga competitia fara nicio urma de indoiala cu piesa "Euphoria", in finala desfasurata sambata.
Lorine Zineb Noka Talhaoui, cunoscuta mai mult cu numele de scena Loreen s-a nascut pe 16 octombrie 1983 in Stockholm din parinti de origine marocana.
Devenit cunoscuta in 2004 atunci cand a participat la competitia Swedish Idol unde a obtinut locul 4. Dupa acest moment ea si-a indreptat atentia catre productia muzicala insa a prezentat si cateva emisuni tv. S-a implicat de asemenea in industria de televiziune si ca producator la cateva show-uri.
In 2011 a revenit in atentia publica din postura de cantareata atunci cand a participat la competitia nationala "Melodifestivalen" cu piesa "My heart is refusing me". Chiar daca nu a ajuns in finala, piesa ei a devenit un hit in Suedia.
In 2012 si-a incercat din noul norocul cu "Euphoria" iar de data asta a castigat selectia nationala care a dus-o direct la Baku devenind una din piesele favorite la castigarea competitiei, ceea ce s-a si intamplat.

 

După proFM.ro

Partenerii nostri: