Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Teatrul Naţional de Operă şi Balet


Festivalul Internaţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu” - ediţie specială

În perioada 4-13 septembrie 2015, la Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” se va desfășura unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Republicii Moldova -Festivalul Internaţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”, ediția a XXIII-a.

Anul acesta Festivalul are o ediţie specială,  dedicată celei de 80-a aniversare a primadonei Maria Bieşu.

Din septembrie 1990, când la Chişinău a fost inaugurat Primul Festival Internațional al Starurilor de Operă şi Balet, intitulat „Invită Maria Bieşu”,publicul meloman a avut ocazia să admire cele mai recunoscute talente de operă și balet din întreaga lume. Acest festival a fost inițiat și îngrijit, timp de 20 ediții, de una dintre cele mai sclipitoare stele de pe firmamentul culturii interpretative universale, cea mai îndrăgită voce de operă a neamului, Maria Bieșu.

Astăzi, Festivalul Internațional de Operă și Balet”Maria Bieşu” a devenit unul din principalele simboluri ale culturii Republicii Moldova, iar Chişinăul - o capitală a artei lirice ce reunește pe aceeași scenă pe cei mai buni artiști autohtoni, dar și artiști de talie mondială. Eveniment unic prin amploarea, dar mai ales longitudinea existenţei sale, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a reuşit de fiecare dată să afirme cultura națională și valorile autohtone.

Ediția curentă a Festivalului este organizată  Sub egida Primului Ministru Valeriu STRELEŢ, de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă și BaletMaria Bieșu și Uniunea Muzicienilor din R. Moldova.

Programul va cuprinde 7 spectacole de o înaltă ținută artistică - 4 opere și 3 balete, cu participarea virtuozilor marilor scene din Polonia, Italia, Spania, Elveția, Germania, Japonia, România, Rusia, Ucraina, etc., precum și a forțelor artistice din țara noastră care au făcut o impresionantă carieră peste hotare.

Începutul spectacolelor: ora 18:00

 

4 septembrie - MADAMA BUTTERFLY, operă în trei acte de G.Puccini.

 

 

5 septembrie - ROMEO ȘI JULIETA, balet în trei acte de S.Prokofiev.

 

 

6 septembrie - ELIXIRUL DRAGOSTEI, operă în două acte de G.Donizetti.

 

8 septembrie - DON QUIJOTE, balet în trei acte de L.Minkus.

 

9 septembrie – OTELLO, operă în patru acte de G.Verdi.

 

10 septembrie - CONCERT DE BINEFACERE la SALA CU ORGĂ.

 

11 septembrie – AIDA, operă în patru acte de G.Verdi.

 

12 septembrie - LACUL LEBEDELOR, balet în patru acte de P.Ceaikovski.

 

13 septembrie - CONCERT DE GALĂ.

 

 

 

Partenerii nostri: