Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Teatrul Naţional de Operă şi Balet


Eveniment de comemorare a Primadonei Operei Naționale Maria Bieșu
Pe data de 3 august 2015, la Cimitirul Central din Chișinău a avut loc evenimentul de comemorare a artistei Maria Bieșu, care ar fi împlinit 80 de ani de la naștere și a fost o personalitate deosebită în cultura națională alături de Grigore Vieru, Nicolae Sulac, Emil Loteanu și alții.

 

Nume notorii ale țării noastre au depus flori la mormântul Mariei Bieșu pentru a aduce un omagiu artistei, printre ei au fost Prim-ministrul Republicii Moldova Valeriu Streleț, viceministrul Culturii Igor Șarov, vicepreședintele Academiei de Știință Ion Guceac, artiști și admiratori ai artistei.

 

Prezent la eveniment, Igor Șarov a vorbit despre personalitatea Primadonei Operei Naționale Maria Bieșu, comparând-o cu o piatra nestemată a culturii naționale, care în timpul vieții a dus faima țării noastre departe de hotarele ei. În acest context, oficialul a menționat că ediția din anul curent a Festivalului ”Invită Maria Bieșu” se va desfășura în perioada 4-14 septembrie, sub egida Prim-ministrului Republicii Moldova. Cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la nașterea Mariei Bieșu va fi lansat un album, care a fost editat anul acesta în colaborare cu Mihai Potârniche și Aurelian Dănilă.

 

Maria Bieșu a fost o artistă de operă cu renume internațional, timbrul vocal cu nuanțe deosebit de calde au făcut-o remarcată în lumea întreagă. Nouă ne rămâne să-i păstrăm memoria și să transmitem generației viitoare cine a fost Maria Bieșu și ce a făcut pentru cultura națională.

 

 

Sursa text/foto - mc.gov.md

 

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed