Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Primaria


Concert în aer liber la Chișinău - ”Cântec și joc din străbuni”

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud din România în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău organizează pe 2 august, curent, ora 15.00, un concert folcloric în aer liber ”Cântec și joc din străbuni” cu valoroși interpreți de folclor de peste Prut. 

Astfel, pe scena din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală va urca Matilda Pascal Cojocărița, care va cânta pentru prima dată la Chișinău. În concert vor mai evolua artiștii: Alexandru Pugna, Horațiu și Ștefan Cigu, Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelea, Cristina Retegan, Nicolae Cioancă, Veronica Bălan, Ioachim Spân, Cristina Bugnar, Oana Matei, Nicu Mâță-interpret de muzică populară din zona Chișinăului, precum și ansamblurile folclorice ”Dor Românesc” și ”Baladele Bistriței”. Intrarea este liberă.

Evenimentul  face parte dintr-o manifestare culturală complexă, realizată sub genericul ”Dialoguri culturale la Chișinău”, prin care se dorește crearea unei punți culturale între municipiul Chișinău și județul Bistrița-Năsăud din România. 

Proiectul cultural mai include donarea către Primăria Chișinău a unui bust realizat în bronz al poetului Andrei Mureșanu, autorul Imnului României ”Deșteaptă-te române!”. Bustul sculptat de artistul Alexandru Gavrilaș urmează a fi instalat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”.

 

Partenerii nostri: