Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


Un nou Festival în Republica Moldova!

În perioada 6 iunie-13 iunie 2012, în Republica Moldova va avea loc, în premieră Festivalul Internaţional al tinerilor regizori, scenografi, dramaturgi şi critici de teatru. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 250 mii de lei Uniunii Teatrale din Moldova, din fondul de rezervă al Guvernului.
Ministrul Culturii, Boris Focşa, a menţionat astăzi, 23 mai, că festivalul va reuni peste 400 de participanţi din 14 ţări, cu un număr de 17 spectacole. Festivalul are drept scop promovarea tinerilor regizori, scenografi, dramaturgi şi critici de teatru cu vîrsta de pînă la 35 de ani.
Programul festivalului include workshop-uri, expoziţii ale tinerilor scenografi şi designer de costume, conferinţe ale tinerilor critici, demonstrarea spectacolelor, dezbateri, excursii, editarea şi lansarea primului volum de piese ale tinerilor dramaturgi etc.
Cheltuielile necesare pentru desfăşurarea festivalului au fost estimate la circa 500 mii de lei, dintre care 250 mii de lei vor fi acoperite din fondul de rezervă al Guvernului, iar 240 mii de lei vor fi alocate de Ministerul Culturii.

 

Partenerii nostri: