Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Expoziţie de vinuri moldoveneşti la Londra

Pe data de 22 mai, la Londra, Regatul Unit al Marii Britanii, a început renumita Expoziţie Internaţională „The London International Wine Fair”, eveniment de amploare pentru promovarea sectorului vitivinicol, care îşi va desfăşura lucrările până pe 24 mai curent.
O delegaţie a R. Moldova, condusă de Viorel Guţu, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, participă la ceremonia oficială de deschidere a expoziţiei. Se preconizează un şir de întrevederi oficiale cu reprezentanţii instituţiilor britanice de profil. Republica noastră este reprezentată printr-un stand naţional, la a cărui organizare au contribuit cunoscuţi agenţi economici din ţară, precum „Cricova”, „Fautor”, „Chateau Vartely”, „Vinăria Ţiganca” şi „Mold Nord”. Obiectivul expozanţilor este de a prezenta potenţialul propriu de producţie, în vederea promovării vinurilor autohtone pe piaţa internaţională.
„The London International Wine Fair” este una dintre cele mai importante expoziţii în domeniul producţiei vitivinicole din Europa, fiind considerat cel mai mare eveniment de acest gen în Marea Britanie. Ediţia din anul precedent a reunit circa 1400 de firme din 36 de ţări ale lumii. Standuri naţionale au prezentat Franţa, Spania, Italia, Portugalia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Grecia, România etc.

 

Partenerii nostri: