Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Meșterilor Populari


Târgul Național al Covorului, desfășurat cu succes la Chișinău

Pe data de 13 decembrie 2014,  Ministerul Culturii al Republicii Moldova a organizat  prima ediție a Târgului Național al Covorului sub genericul ”Covorul Dorului”. În cadrul Târgului s-a desfășurat și Gala Portului Popular de Iarnă 2014, a II-a ediţie. Pe întreaga durată a evenimentului au evoluat artişti profesionişti, colective folclorice, iar oaspeţii au avut posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie.

Evenimentul a conținut mai multe compartimente: covorul Tradiție, covorul Istorie, covorul Contemporanietate, covorul Prieten și covorul Sentimental.

Târgul Național al Covorului a fost organizat în contextul elaborării dosarului de candidat Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor pentru înaintare în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova. Obiectivul evenimentului a fost de a promova ţesutul covoarelor şi ale altor textile din lână şi de a contribui la promovarea covoarelor basarabene pe plan naţional şi internaţional.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova , Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, ICOM Moldova, Societatea pe Acţiuni Moldtelecom.

 

Text/foto - Anna Casian-Musteață

ArtInfinit.md

 

 

Partenerii nostri: