Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Meșterilor Populari


La Chișinău va avea loc o lansare de carte despre covoarele basarabene

Institutul Cultural Român „M. Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Ministerul Culturii din Republica Moldova  organizează prezentarea volumului „Covoare basarabene. Din patrimoniul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala/ Bessarabian carpets. The National Museum of the Ethnography and Natural History”, Bucureşti, Editura ICR, 2013, în cadrul Târgului Naţional al Covorului.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 decembrie, ora 13.00 în pavilionul central al Centrului Expoziţional Moldexpo din Chişinău în prezenţa doamnei Monica Babuc, ministrul culturii din Republica Moldova, domnului acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău şi a doamnei Varvara Buzilă, autoarea volumului.

Târgul Naţional al Covorului cu genericul „Covorul dorului” este prilejuit de propunerea de a include  „Tehnicile de realizat scoarţa în Republica Moldova şi România” în Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii din Republica Moldova în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Național de Istorie, ICOM Moldova și cu sprijinul SA Moldtelecom.

 

 

Partenerii nostri: