Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Meșterilor Populari


Târgul Național al Covorului, organizat în premieră la Chișinău!

Pe data de 13 decembrie 2014, între orele 11.00-16.00, Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează  prima ediție a Târgului Național al Covorului sub genericul ”Covorul Dorului”.

Târgul Național al Covorului este organizat în contextul elaborării dosarului de candidat Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor pentru înaintare în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova. Obiectivul evenimentului este de a promova ţesutul covoarelor şi ale altor textile din lână şi de a contribui la promovarea covoarelor basarabene pe plan naţional şi internaţional.

Evenimentul va conține mai multe compartimente: covorul Tradiție, covorul Istorie, covorul Contemporanietate, covorul Prieten și covorul Sentimental.

Gala Portului Popular de Iarnă în anul 2014 este la cea de-a doua ediţie şi va fi parte componentă  a Târgului Naţional al Covorului, astfel fiind evidenţiate particularitățile şi frumusețea portului nostru popular de iarnă.

Pe întreaga durată a evenimentului vor evolua artişti profesionişti, colective folclorice, oaspeţii având posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie, dar şi să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova , Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, ICOM Moldova, Societatea pe Acţiuni Moldtelecom.

Sunt așteptați toți doritorii!

 

Anna Casian-Musteață

 

Partenerii nostri: