Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Arta și Copiii


Toamna de Aur la Gimnaziul Nr. 49

Toamna e pe sfârşite…Am avut o toamnă frumoasă, lungă, bogată. De belşugul toamnei s-au bucurat şi elevii de la Gimnaziul Nr. 49 din capitală, sectorul Botanica. Deja de mai mulţi ani, în incinta acestei instuţii se desfăşoară un iarmaroc.  Astfel, elevii gimnaziului împreună cu colectivul de cadre didactice au fost gazdele toamnei, a unei toamne inspirate si darnice. Zimbetele copiilor şi lumina caldă din ochii stimatei directoare a gimnaziului, dna Ludmila Creţu, au făcut şi mai frumoasă sărbătoarea  Toamnei de Aur.

Elevii gimnaziului îndemnaţi de dirigintele Feodora Ciolacu, Inna Mătasar, Taisia Marchitan,  Natalia Ianiogloau etc.  au reusit sa pregătească cele mai gustoase şi ademenitoare bucate, să meşterească lucruri deosebit de originale.

Oaspeţii toamnei de aur nu doar au sorbit din bunătăţile pregătite, dar au şi avut ocazia să-i bucure pe cei mai trişti ca ei, cumpărând câte ceva din darurile toamnei.

A avut loc o sărbătoare frumoasă cu frunze colorate şi miros ademenitor de fructe: gutui, struguri, mere, pere etc.

Copiii au spus că s-au simţit bine în lumea toamnei, dar mai ales că au reuşit cu mâinile lor să pregătească acea minunată expoziţie de daruri ale toamnei.

Doamna director Ludmila Creţu le-a mulţumit copiilor pentru participarea, creativitate şi dăruirea lor, şi le-a promis că la anul Zâna Toamnă va veni cu surprize şi mai frumoase.

 

Marina DAMASCHIN

 

Partenerii nostri: